20 Eylül 2012 Perşembe

Vitrinine Kasımpaşa LOGOsu asan PAŞALI'lar...

Kasımpaşa'nın futbol takımını ele geçiren zengin zümre ne hikmetse takımın yeni logosunu semt halkına kabullendirebilmek için neredeyse servet harcıyor. Yaptıkları açıklamalarda 1921 yılından bu yana kullanılan ARMA'nın yerine yeni bir LOGO yapılmasını basit bir değişim olarak vurgulayan yeni zengin zümre kendilerinin tabiriyle bu kadar basit bir değişim için büyük bir servet ve çaba harcıyor. Gazetelere tam sayfa ilanlar veriliyor, bilboard reklamları tüm caddelerde boy gösteriyor. Bunlar yetmezmiş gibi , bir de semt halkına çeşitli promosyonlar dağıtılıyor.
***
Dağıtılan promosyonlar yeni LOGO'nun halka kabullendirilmesini amaçlıyor. Ancak bu oyun pek tutmadı. Kasımpaşa'da çok az sayıda esnaf dağıtılan bu promosyon ürünlerinden olan flamaları vitrinlerine asmışlar. Belli ki asan bu kişilere ya vitrine asmaları için tenbihlenmişler, ya da cemaat ya da AKP yandaşı olan bu esnaf bilinçli olarak flamayı vitrinlerine asmışlar. Bu sabah flama asan esnaflardan biri olan bir börekçi dükkanına girdim. 2 Adet peynirli poğaça istedim ve arkasından ekledim: "Buradan son kez alış veriş ediyorum. Kasımpaşa'nın ARMA'sını değiştirip yerine konulan bu LOGO sizin vitrininizde durduğu sürecede buradan alış veriş etmeyeceğim ve edenleri de uyaracağım"
***
Börekçi dükkanının sahibi LOGO'lu flamayı bugün indireceklerini söyledi. Yarın bakacağız. İndirilmiş ise, iki adat daha peynirli poğaça alacağız. Yok indirilmemişse başka bir yerden poğaça alıp o dükkanın önünde dikilerek poğaçalarımızı afiyetle yiyeceğiz. "Ne yapalım elimizden bir şey gelmiyor" bahanesinin ardına sığınan ARMA sevdalısı Kasımpaşalı dostlarımızdan en azından bunu yapmalarını isteyebiliriz.
***
Vitrinine yeni LOGO'yu asarak bizi hayal kırıklığına uğratan dostlarımız da var elbette.  Hem ARMA sevdalısı olduklarını söyleyip hem de vitrinlerine LOGO reklamı alanları kınıyor ve bu kişilere karşı tüm semt halkını duyarlı olmaya çağırıyorum.
***
ARMA sevdalısı hakiki PAŞALILAR ile milyonlarca lira harcayarak gazetelerde "Paşalıyız Biz" diye reklamlar yayınlatıp parayla Kasımpaşalı olabileceklerini sana çakma PAŞALILAR arasında bundan böyle çetin bir mücadele başlayacaktır. Kasımpaşa Stadı'ndaki ilk maçta ortaya konulan BOYKOT eylemi son derece başarılı olmuştur. Maç sonrasında "Tribünlerdeki sessizliği hissettik" diyebilecek kadar yürekli olan futbolcumuz Hüseyin KALA gibi bir kaç tane yürekli gazeteci olsa ve "Kasımpaşa taraftarı ARMA değişikliği dolayısıyla maça girmedi boykot yaptı" diyebilselerdi bu boykot eylemi çok daha başarılı olabilirdi. Fakat ülkemizde ne yazık ki bu kadar yürekli gazeteciler kalmadı. Hepsi paranın ve gücün esiri oldular.
***
ARMA sevdalıları şu an için vitrininine Kasımpaşa LOGO'su asan esnafı BOYKOT ederek eylem dizisine başlamalıdır. Bu boykotu yaparken de o esnafa medeni bir şekilde vitrinine bu LOGO'yu astığı için kendisinden alış veriş yapılmayacağı ve yapılmaması için de gerekli propagandanın yapılacağı söylenmelidir ki, eylem sonuç bulabilsin. Önümüzdeki günlerde demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde yeni eylemler mutlaka olacak. Bununla ilgili olarak ARMA sevdalısı birçok arkadaşımız çalışmalarını yürütüyorlar. 
***
SEVDANIN KARŞISISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ!
Bu inançla ARMA sevdalıları yakın bir gelecekte LOGO, daha doğrusu para ve güç aşıklarına karşı en büyük zaferi kazanacaklardır. Bundan herkes emin olsun...

3 yorum:

  1. yüreginize saglık. çok anlamlı bir yazı dizisi olmuş. Kasımpaşa taraftarı olarak eski armaya sahip çıkacagız. başarıya paraya şana şöhrete satacak bir sevdamız olmadı olmayacak

    YanıtlaSil
  2. Bu yazımızda adı geçen Ömer Avcu kardeşimizden bir açıklama geldi. Ömer Avcu bahsedilen işyerinin kendisine ait olmadığını yakın bir zamanda devrettiğini ve yazımızın kendisine sorulmadan yazılmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirtti. Ayrıca yeni logolu flamanın da kaldırılmasını sağladığını söyledi. Biz de kendisinden özür diler, duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  3. Biz KASIMPAŞALIYIZ ya siz ???

    YanıtlaSil