15 Ekim 2012 Pazartesi

Tepebaşı Belediyesi, "ayak altında dolaşma"!

Bir kentin hassasiyetlerinden habersiz olanların o kenti yönetmelerine bir türlü anlam verememişimdir...
Örneğin Eskişehir...
Eskişehir halkının belli hassasiyetleri vardır...
Bu hassasiyetlerin en başında da ESKİŞEHİRSPOR gelir...
Eskişehirli için Eskişehirspor bir yana dünya bir yana...
Bu önemli bir hassasiyettir...
Eskişehir'i yönetmeye aday olanların ve yönetenlerin de bu hassasiyetleri artık anlamaları gerekli...
Bunu anlamayanlar halen görev başındalar....
***
İşte bunlardan birisi de Tepebaşı Belediye Başkanı...
Zat-ı Şahaneleri öylesine bir proje geliştirmiş ki,
FB, GS, BJK gibi takımların taraftarlarınca göklere çıkartılacak,
Eskişehirspor sevdalılarınca ise, aklar altına düşürülecek bir proje...
Altın Ayaklar Projesi...
Efendim bugüne kadar futbol tarihimizde önemli yer edinmiş bazı isimlerin ayak izleri alınmış ve bir anıt olarak belediye sınırları dahilinde halka açık olarak sergilenecekmiş...
Bu isimlerin çoğunluğu ise, bahsi geçen takımların topçuları...
Sanki ayıp olmasın dercesine de bir kaç tane Eskişehirsporlu isim eklenmiş bunların arasına....
***
Tabi anında gerekli tepkiyi alıyor Tepebaşı Belediyesi...
Eskişehirspor sevdalısı tüm taraftar gurupları ve münferit Eskişehirsporlular öncelikle sosyal medya üzerinden uyarıyor belediyeyi. Bu yanlıştan dönün diyorlar...
Peki nedir bu yanlış!?
Yanlışlık şudur:
Tepebaşı Belediyesi'nin altın ayaklar diye adlandırdığı bu isimlerin büyük çoğunluğu 65-75 yılları arasında Eskişehirspor'un başlatmış olduğu futbol devrimi sırasında çeşitli AYAK OYUNLARI ile şampiyonluklarımızı gaspeden takımların oyuncuları. Tepebaşı Belediye başkanı belki o günleri çoktan unutmuştur, belki de hiç bilgisi bile yoktur ama biz Eskişehirspor sevdalıları o günleri henüz unutmadık. Unutmaya da niyetimiz yok. O günlerde bizim şampiyonluklarımızı çalan ayaklar bugün Eskişehir sokaklarını süsleyemez sayın başkan...
***
ESES sevdalıları bu oyuna karşı yapılacak eylemler için hazırlıklara başladılar.
Kimisi tribünde yapılacak protesto için hazırlanıyor, kimisi de pankartlar hazırlıyor...
Bu hazırlıklar içinde en çok hoşuma gidende Nefer'in sloganı...
Tepebaşı Belediyesi'ne "ayak altında dolaşmayın" diyor ve Nefer gurubunun sloganıyla yazımı sonlandırıyorum....
"BELEDİYE'NİN KALDIRIMI VARSA, NEFER'İN DE HİLTİSİ VAR!"

10 yorum:

  1. bence bi oku...

    Tepebaşı Belediyesi, ‘Altın Ayaklar’ projesiyle Türk futboluna hizmet etmiş; başarısı, futbolcu kişiliğiyle futbol seyircisinin gönlünde yer etmiş ve futbolumuzda iz bırakmış isimleri Eskişehir’in ev sahipliğinde bir araya getirerek, hem bu isimleri ‘ölümsüzleştirmeyi’, hem de futboldaki rekabetin ötesinde bir arada ve centilmence bu başarılı kimlikleri ‘yaşatmayı’ amaçlamıştır.

    Eskişehirspor’umuzun; Fethi, Nihat, Ender, İsmail, Kâmuran, Vahap gibi pek çok yıldızı bu projenin gövdesini oluşturmaktadır. Eskişehirspor’un Anadolu futbolunda bir ‘devrim’ niteliğindeki çıkışı, İstanbul takımlarının taraftarları içinde de önemli denebilecek bir sempati uyandırmıştır.

    Sporun centilmenlik ortamı içinde, başka takımlarda forma giyen, ancak milli takımımızda defalarca oynamış ve ay- yıldızlı formayı terletmiş pek çok futbolcu üzerinde de, Eskişehirli futbolseverlerin sempatisi oluşmuştur.

    Türkiye’de ilk kez uygulanacak projenin benzerleri bazı ülkelerde de mevcuttur. Dünya futbolunun efsane ismi Pele’nin ayak izi Brezilya’da Maracana’da bulunmaktadır.

    Altın ayaklar devamlılığı olan, yeni yıldızlarla zenginleştirilecek bir projedir.

    Sanki Eskişehirspor ikinci plana atılmış, hiçe sayılmış gibi bazı çevrelerin bu projeyi “Eskişehir-İstanbul çatışmasına” dönüştürme çabasını üzülerek duymaktayız.

    Eskişehir’in hoşgörüsü, Eskişehirspor’un efsane isimlerinin ev sahipliğinde, pek çoğu milli formayı giymiş bu yıldızlara kucak açacak büyüklüktedir.

    Eskişehir Tepebaşı Belediyesi her yıl “Efsane Es-Es’i bir araya getirerek ve efsane takım futbolcularının dernek kurup bir araya gelmelerini sağlamada gösterdiği gayretten gurur duymaktadır.”

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyefendi yukarıya aktardığınız açıklama metnini okudum ve cevabı yazımı da yine bu blogda yazdı.

      Sil
  2. ayrıca başkan Ataç'ın Eskişehirspor'a verdiği desteği, efsane oyunculara verdiği desteği, hatta ve hatta Bando Es-Es 'e bile verdiği desteği yönetim bile vermemiştir. Bunları iyi araştırın. Bu bir vefa projesidir. Kardeşlik projesidir. Metin Kurt.. Lefter.. yazık ki böyle güzel şeyleri göremiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Beyefendi biz burada Başkan Ataç'ın vermiş olduğu destekleri yazmadık. İyi bir Eskişehirli, iyi bir Eskişehirsporlu imkanı varsa destek vermek zorundadır zaten. Bunları yaptı diye yıllar önce çeşitli ayak oyunları ile şampiyonluklarımızı gabpedenlerin anıtını dikmeye hak mı kazanmış oluyor.
    Ben Eskişehirli değilim bayım...
    Fakat putperest damgası yiyecek kadar Eskişehirsporluyum... Ben asla ve asla Eskişehirspor'un şampiyonluklarını gaspedenlere vefa duygusu taşımam. Ben üç takım dışında kalan takımları yok sayanlarla asla ve asla kardeş olmam! Siz de şu gerçeği görmüyorsunuz:
    O anıt projesi Eskişehir halkının ödediği paralarla yaptırılıyor. Eskişehir halkı ise, sizin bu projenizden nefret ediyor. Milletin parasını millete rağmen milletin istemediği işlerde kullanmayın kardeşim. Her fırsatta başımıza kakacaksanız nalet olsun bir daha bu camiaya destek de vermeyin. Sanki Ahmet Ataç cebinden çıkarıp para veriyor, destek veriyorsa belediyenin imkanlarındanr destek veriyodur...

    YanıtlaSil
  4. Bende bu şehire gönül vermiş, havasını soluyan biriyim. Öncelikle halkın parasına gelirse konu.. Başkan Ataç'a kadar daha kimlerr kimlerr var. Ataç döneminde şeffaf olduğu kadar hiç bir dönemde bu kadar şeffaf bir belediye daha göremezsiniz. Benim gözlemlerin burada ne Eskişehirspor taraftarını ezme gibi birşey sözkonusu, ne de herhangi bir karşıt görüş. Siz ne kadar Es-Es'liyseniz, bende Es-es'liyim. Ataç'da Eskişehirsporludur. Bu tartışılmaz bile. Olay istanbul takımları değilki. Bi Lefter dediğiniz kişi, rum olmasına rağmen türk milli takımını seçmiş yunanistanı reddetmiştir biridir. Süper ligin ilk penaltısını atan, ilk defa bonservisiyle yurt dışına satılan bir türk futbolcusudur. Ne fenerle ne istanbulla bi alakası vardır. Ki daha ne rivayetleri var hakkında biliyorsunuzdur. Bu insan Türkiye'ye mal olmuş hizmet vermiş biridir. İnanın üzülüyorum bu isimlere olan tepkilere. Mesela bi Metin Kurt. Adamın ne galatasarayla ne bi istanbulla bi alakası vardır. Futbolda hak-hukuk mücadelesi başlatan ilk kişidir. Greve gitmiştir bu adam oynadığı takıma. Türk Futbolunun Che'si diyorlar adama. Gençbirliği maçında pankartını astılar vali rahatsız olup söktürdü. Bunları iyi araştırın lütfen. Burda bu isimlerin oynadıkları klüplerden çok yaptıkları işlere bakmak gerekir. Mesela bi Şenol Güneş. Adam uefa tarafından yılın teknik direktörü seçilmiş birisi. Türkiye'yi Dünya klasmanında 7.liğe çıkarmış birisi. Görüyorsunuz milli takımın halini bu aralar. Bunları nası göz ardı edersiniz. İnanın oraya konulan isimlerin Türk Futboluna verdikleri hizmetler tartışma bile götürmez. Burada Eskişehirspor'un değerleri unutulurmu hiç, ya da ikinci plana atılırmı? Kesinlikle. İSMAİL ARCA
    NİHAT ATACAN, İLHAN ÇOLAK,ENDER GONCA,TAŞKIN yILMAZ,MÜMİN ÖZKASAP,SÜREYYA ÖZKEFE,VAHAP ÖZBAYAR,HAKKI AYGÜN,AYHAN AŞUT,BURHAN İPEK,HALİL GÜNGÖRDÜ,ORHAN AYDINGÖR,KAMURAN YAVUZ,FETHİ HEPER,FAİK ŞENTAŞLAR,BURHAN TÖZER gibi efsane isimler var. Bu isimlerde milli forma giymiş, bu ülke adına Eskişehirspor adına hizmet etmiş kişiler. Ama bu proje bırakın eskişehiri Türkiye'de bir ilk ise bir Fethi Heper'in yanında, Lefter olmadan olur mu? Bir Metin Kurt'un yanında, Amigo Orhan olmazsa olurmu? Ben kendi adıma şehrimizde böyle bir proje olmasından gurur duyuyorum. Ara ara geçerim esparkın önünden şu an açılmadığı halde bile bir çok ismin ayak iziyle fotoğraf çektiren, bakıp gururlanan bir çok insan var. Sizinde görmenizi isterim.

    YanıtlaSil
  5. Sayın Beyefendi;
    Bakınız ben yazılarımın hiçbir yerinde sayın Ataç'ın sahtekarlığını ya da dürüstlüğünü tartışmaya açmadım. Böyle bir hakkım yok zaten benim. Eskişehirsporluluğunu da tartışmaya açmadım. Eskişehirli olmadığım için kendisinin nasıl bir karaktere sahip olduğu konusunda bile en ufak bir fikrim bile olmaz. Sizin söylediklerinizi doğru kabul eder saygı duyarım.
    Ancak bu şehrin insanlarının belli hassasiyetleri vardır. Eskişehirspor da bu hassasiyetlerin en başında gelir. Eskişehirspor taraftarı bu hassasiyetlerinden asla vazgeçmeyecektir. 3. Lig'e kadar düşmüş olmasına rağmen deplasmana en çok taraftar götüren dünyanın ikinci takımı ünvanını elinde bulunduran bir Eskişehirspor hassasiyetidir bu. Bu kentin insanı ESES sevgisinden asla ve asla ödün vermez. İstanbul'da 7 dakika önce bitirilmek suretiyle şampiyonluğumuzun çalındığı maçı biz asla unutmayacağız. Bize zamanında büyük ayak oyunları yapanları asla unutmayacağız. Onların logolarının Eskişehir'de anıtlaştırılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz.
    Bahsettiğiniz kişileri ve özelliklerini biz de çok iyi biliyoruz, tanıyoruz. Saygı da hiçbir zaman kusur etmeyiz. Ancak bahsettiğiniz isimlerin tamamı o yıllarda takımımıza karşı oynanan ayak oyunlarının birer aktörü değiller miydi!?
    Bu proje ile bizim onlara olan saygımızı da zedeliyor belediye. Gelin bu sevdadan vazgeçin. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak akıl işi değildir. Eğer siz de benim kadar ESESli iseniz o logoları o kentin göbeğinde anıtlaştırılmış halde görmek sizinde yüreğinizi burkar. Bu proje üç istanbul takımının emperyalist işgaline karşı direnen SON KALE Eskişehir'in bu dik duruşunu yıkma amacına hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır.
    Orada fotoğraf çektiren bakıp gururlandıran insanlar beni ırgalamazlar. Ben o manzarayı görmek istemem. O manzarı görmek beni yüreğimden hançerler. O armaları orada görmek 14 yaşından beri gözyaşı döktüğüm ESESimin manevi şahsiyetine vurulmuş bir darbedir sadece...
    Siz sevda nedir bilir misiniz!? Eğer ki, sevdadan azıcak nasiplendiyseniz, bizim bu tahammülsüzlüğümüzü anlarsınız...

    YanıtlaSil
  6. Nurullah Ataç ın projesine destek veren kişiler tarihte ESES imizin Şampiyonluklarının bu ayakların sahibi kulüpler tarafından nasıl çalındığını unutmuşlar yada yaşları küçük bilmiyorlar.

    YanıtlaSil
  7. selahattin abi. sana her zaman katılıyorum.

    YanıtlaSil
  8. selahattin abi. sana her zaman katılıyorum. yazılarınıda eksiksiz okumaya çalışıyorum. bu altın ayaklar projesi için yazdığın yazı bana göre çok doğru. her şey ortada. bize yapılanları yaşamasak ta sizin sayenizde yaşamış gibi oluyoruz. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Günay kardeşim ilgin için teşekkür ederim. Dilimizin döndüğü kadar "Haksızlık karşısısında susan dilsiz şeytandır" düsturu ışığında doğruları yazmaya devam edeceğiz inşaallah. Önce Allah'tan sonra da sizlerden aldığımız güç ile BÜYÜK GÜÇ karşısında mazlumun sesi olmayı bize rabbim nasip etsin...

    YanıtlaSil