12 Ekim 2012 Cuma

Eskişehirspor Dergisi....

23 Haziran 2012 tarihli yazımızda Mali Kongre'de dergi ile alakalı harcamaları gündeme getirmiştik.
Dergi, ilan ve reklam giderleri olarak gösterilen 313 bin 224 TL tutarındaki giderin nasıl ve ne şekilde harcandığı konusunda bir malumat alamadık yönetimden. Mali tablo'da geçen bu harcama kalemi nedir onu bile anlayamadık. Eskişehirspor Dergisi için harcanan paralar mıdır!? Yoksa başka dergilere verilen ilan ve reklamların paraları mıdır!? bunu bile anlayabilmiş değiliz. Tam bir muamma...
***
Mali Kongrede dergi ile ilgili başka gelir ya da gider kalemi bulunmadığına göre bu harcamalar Eskişehirspor Dergisi ile ilgilidir diye düşündük. Kulüp adına yapılan bu dergi çalışması için harcamalar ve gelirler mali tabloda tam ve açık olarak yer almamıştı.
***
2 Eylül gazetesinde İsmail Genç'in haberini dün okuduk...
Anlaşılan o ki, dergiye abone olup da aylardır derginin yüzünü göremeyen ESES taraftarları konuyla ilgili tepkilerini gazetelere ulaştırmaya başlamışlar.
2 Eylül gazetesinde yer alan habere göre yıllık 50 lira karşılığı dergiye abone olan taraftarlar derginin ellerine geçmemesini bir tarafa bırakmışlar yönetimden bir açıklama daha yapılmamasına içerlemiş durumdalar.
Nasıl içerlenmesin ki....
Türk futbolunun dev isimlerinden biri olan Eskişehirspor kulübündeki yönetim anlayışına bir bakınız...
Bir dergi çıkarmaya kalkışıyorsunuz bunun bile altından kalkamıyorsunuz....
Bunu beceremediğiniz gibi dergiye abone olan "müşterilerinize" bir açıklama bile yapmıyorsunuz...
***
Böylesine büyük bir camianın taraftarlarının dergisiz kalması bir yana yönetimin umursuz tavrı bizleri ağır bir şekilde yaralamaktadır. Bu dergiye abone olanların tek amacı vardı. Kulübüne karınca kararınca destek olabilmek. Eskişehir'de onca sanayi kuruluşu var, onca iş adamı var. Bir dergiyi bile çıkaramıyorsak yazıklar olsun bize. Bu dergi yıllık yapılacak anlaşmalar ile elde  edilecek reklam gelirleri ve taraftarın abone destekleri ile çok rahat bir şekilde bir tek gün bile aksamadan çok rahat bir şekilde hayatına devam edebilir. Tabii bu derginin Eskişehirspor'a kaça malolduğunu da bilmek gerekli.
***
Dergi hangi şirkete hangi şartlarda yaptırılmaktadır!?
Yıllık maliyet nedir!?
Bu maliyet kalemleri nelerdir!?
Dergi bünyesinde çalıştırılan kişiler var mıdır!?
Tüm bunları bilmek gerekli...
Eskişehirspor'un yönetim koltuğunda oturanlar şunu bilmeliler ki, bu takım bizimle varolmuştur ve sonsuza kadar bizimle varolmaya devam edecektir. Yüreğinde Kara&Kızıl sevdayı yaşatanları yok sayarak, onların değerlerine saygısızlık ederek hiçbir yere varamazsınız. Daha dün Süper Lig'e çıkan kulüplerin bile dergileri muntazam bir şekilde çıkarken bizim dergimizin bu şekilde ortadan kaybolması Eskişehirspor camiasına büyük zararlar vermektedir.
***
Bu dergi, bu taraftarın içinde bulunan kişiler tarafından çok rahat bir şekilde çıkartılabilir.
Bu taraftar bu güç ve sevdaya sahiptir...
Dergi bu işi yapan Eskişehirspor sevdalısı bir şirket tarafından yapıldığı takdirde hem bizleri daha çok yansıtacaktır, hem de bu gibi durumlarla asla ve asla karşılaşılmayacaktır.
Profesyonel bir şirketin ücret karşılığında yapabileceği bir çok işi bizler dergi için gönül bağı olan binlerce kişiyle yapabiliriz.
***
Eskişehirspor Dergisi mutlaka yayın hayatına devam etmelidir...
O derginin işyerlerimizdeki masalarımızda durması bile bizim için her şeye bedeldir...
O dergiyi çantasındaki ders kitapları arasında taşımak bile bir öğrenci kardeşim için büyük bir gurur vesiledir...
O derginin evimizide sehpamızın üzerinde durması bile bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır...
Başkan Halil Ünal bu konuya derhal el koymalı ve dergi mağdurlarının mağduriyetleri giderilerek dergimiz yeniden yayın hayatına başlamalıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder