5 Ekim 2012 Cuma

Tribünler sizinse, Sokaklar bizimdir...

Futbol'un bir spor faaliyeti olmasından çıkıp bir iş alanı olduğu gerçeğini, Kasımpaşa Futbol Takımı'nı satın alan zengin zümrenin açıklamaları sayesinde bir kez daha öğrenmiş olduk. Cebi dolar ile dolu olan birçoğu cemaat mensubu olan bu zengin zümre yaptıkları açıklamada şunu söylemişlerdi: "BJK bizim için AŞK, Kasımpaşa ise, İŞ'tir.." Yani Kasımpaşa'nın herhangi bir bakkal dükkanı, bir nalbur dükkanı, bir işkembe salonu, bir holding şirketi, bir ısmarlarma terzi dükkanı gibi bir şey olduğunu söylediler...
***
Bir başkasının AŞK'ına saygı duymasını bilmeyenler AŞK'tan nasıl sözederler!?
Bu söz söylendikten sonra benim nazarımda BJK-Kasımpaşa maçları hep şaibe altında olacaktır....
Bu zengin zümre bu sözlerden sonra AŞKlarının menfaatleri için mi çalışacaklar, yoksa İŞlerinin menfaatleri için mi!?
AŞK ve İŞ karşılaşmasında Şeref (!) tribününde otururken hangi taraftan olacaklardır...
***
Binlerce insanın yüreğindeki sevdaya aldırış etmeden ARMA yerine LOGO kullanmaya başlayan bu zengin zümre ARMA sevdalısı taraftarları tribünlerden uzaklaştırmak için de bir adım attı. Maç bilet fiyatlarını fahiş düzeylere çekerek özellikle kapalı tribünde yıllardır bu takımı destekleyen ARMAALTI tribün gurubunun maçlara girmesine engel oldular. ARMA sevdalısı taraftar zaten ARMA-LOGO değişikliği sebebiyle maçları boykot ediyordu. Ama onlar her ihtimale karşı fahiş fiyat uygulamasıyla tedbirlerini aldılar.
***
Zengin zümrenin yalakası maç yayınlarında kapalı tribünlerin boş olduğunu göstermiyor. Hatta 10 binin üzerinde taraftar desteğinden bahsederek büyük bir yalana imza atıyorlar. Kameralar sadece "BEDAVA BİLET" dağıtılarak Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi üyeleri farklı bölgelerden gelen yandaşlar ve okullardan toplanan öğrencilerle doldurulan açık tribün ve kale arkasını gösteriyorlar.
***
ARMA sevdalısı taraftar maçları boykot ediyor.
Boykot kararından vazgeçip maçlara gitmeye kalksalar zaten büyük çoğunluğu ekonomik olarak zorlanacaklar. Kapalı tribünün tamamını VİP yapma keyfiyetini gösteren TÜCCAR yönetim Kasımpaşalıların yüreklerindeki sevdaya pranga vurmaya çalışmaktadır. ceplerindeki ekonomik güç ile yüreklerdeki sevdaları mahpus edebileceklerini sananlar bilmelidirler ki, SEVDANIN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ!
***
Taraftar şimdi ARMAALTI meydanında toplanıp kurdukları platformda maçlarını izliyorlar. Açık tribün misali. Boykot kararı sürdüğü müddetçe taraftar "açık tribünde" olacak. Taraftar yüreklerindeki sevdanın çığlıklarını duymayan "Kasımpaşalı" başbakana, "Paşalıyız biz" diye gazetelere ilan vererek Kasımpaşalı olduklarını sanan TELMAŞAlara, Yalaka medya kalemşörlerine, bir iki promosyon ürünü için semtin gurunu ayaklar altına alarak vitrinlerine LOGO asanlara, ARMA katliamına duyarsız tüm spor kamuoyuna o meydandan sesleniyor bir kez daha: 
TRİBÜNLER SİZİN İSE, SOKAKLAR BİZİMDİR...
Parayla her şeyi satın alabileceklerini zannedenler...
Paranın ve gücün esiri olanlar...
Taraftarı tribününden ve sevdasından uzaklaştırmaya çalışanlar...
Unutmayın...
TRİBÜNLER SİZİN İSE, SOKAKLAR BİZİMDİR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder