4 Ekim 2012 Perşembe

Kasımpaşalı bedava bilet değil, ARMA'sını istiyor...

www.semtaski.com adlı sitenin facebook sayfasında Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği Asbaşkanı Murat Dilme'nin twitter üzerinden yaptığı açıklamayı tüm Kasımpaşalılar okudular. Verilen habere göre Murat Dilme futbol takımında uygulanan logo değişikliği konusunda bizler gibi düşünüyor. ARMA'nın yeni logo ile değiştirilemeyeceğini belirtiyor açıklamasında. Bu sözler ARMA sevdalısı Kasımpaşa taraftarını az da olsa umutlandırdı. Ancak ben bu tür açıklamaların daha somut bir şekilde yapılmadığı sürece bir umut vesilesi olamayacağını düşünüyorum.
***
Sayın Murat Dilme bir gurup taraftarın bedava bilet verilmediği için yönetim aleyhinde tezahüratlarda bulunduğunu ve yönetimi istifaya davet ettiklerini belirtiyor. Bundan dolayı da haklı olarak serzenişte bulunuyor Murat Dilme. Eğer durum gerçekten öyleyse haklıdır. Ancak Murat Dilme'nin şu gerçeği de görmesi gerekmektedir. Şu an ARMA'nın kaldırılmasını protesto eden önemli bir kitle vardır. Yeni yönetim adına yapılan açıklamada "BJK bizim için AŞK, Kasımpaşa ise İŞ'tir" şeklinde sözler sarfedenleri protesto ederek maçlara girmeyen büyük bir gurup vardır. Bu insanlar bedava bilet verilmemesini değil ARMA'nın o şanlı formadan ÇALINMASINI protesto etmektedirler. Süper Lig'de rakibimiz olan bir takımı aşk ile seven Kasımpaşa'yı da para kazanacakları bir şirket olarak gören zihniyeti protesto etmektedirler. Acaba Murat Dilme zengin zümrenin bu sözleri hakkında ne düşünmektedir? Bir Kasımpaşalı olarak bu zengin zümrenin Kasımpaşa taraftarlarını bu denli küçük düşürmesi hiç mi zoruna gitmemiştir!?
***
Murat Dilme twitter üzerinden yaptığı açıklamaların bir bölümünde, "Taraftar ARMA konusunda haklıdır. Ben de sonuna kadar onlarla beraberim, ancak buradan yazamayacağım şeyler var" derken acaba neyi kastetmektedir!? Dünyanın hiçbir yerinde neredeyse bir asırlık bir takımın ARMA'sı bir oldu bittiyle değiştirilemez. Bu oldu bitti konusunda Murat Dilme'nin yazamayacağı, konuşamayacağı şeyler nelerdir!? Kasımpaşa ARMA'sı kimlere neden rahatsız etmiştir!? "Yönetim İstifa" şeklinde slogan atan taraftarı eleştirirken ARMA için gözyaşı döken, sevdalı olduğu takımın maçlarına gitmeme kararı alan gerçek taraftarın ne zaman yanında olacaklar!?
***
"Söz uçar yazı kalır"
Atalarımızın bu sözü tamda bu konu için söylenmiş gibi duruyor karşımızda. Murat Dilme'nin açıklamaları hepimizi umutlandırmıştır. Ancak bu açıklamaların sözde kalmaması gerekmektedir. Taraftarın MÜŞTERİ kulüplerin ise, ŞİRKET haline gelmeye başladığı bu günlerde gerçek ARMA sevdalılarının sesine kulak verilmeli. Murat Dilme bu açıklamalarından sonra taraftarın sözcüsü olmalı ve yönetim içinde bir cephe açmalıdır. 
***
Artık eylem zamanı gelmiştir!
Murat Dilme'nin bu açıklamaları bana artık eylem zamanının geldiği sinyalini vermektedir. ARMA sevdalıları demokratik haklarını kullanarak demokrasi kuralları çerçevesinde eylemlerine başlamalıdırlar. Eylem olmadığı sürece ARMA konusu sürüncemede kalacaktır. Tribünlere girmeyerek protesto yapan gerçek ARMA sevdalıları artık bu eylemlerini daha çok ses getirecek bir hale getirmelidirler. Neler yapılabileceği konusunda bir toplantı yapılmalı ve bir an önce eylem planı hazırlanmalıdır. Yapılacak böyle bir toplantıya bizzat katılarak görüşlerimi belirtmek ve destek olmak isterim. Gerçek ARMA sevdalıları yeterince sabretmiş ve sağduyusunu göstermiştir. Bu noktadan sonra sesimiz daha gür çıkmalı ve birilerini rahatsız etmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder