30 Ekim 2012 Salı

Hükümet Cumhuriyet kutlamalarıyla uğraşırken birileri isyan provası yapıyor...

Hükümet yarattığı suni bir gündem ile yine memleketin asıl meselesi olan bir konuyu milletin gözünden saklamayı başardı. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana yapılan resmi törenlerin yanısıra sivil toplum örgütlerinin önderliğinde yapılan törenler serbest iken, birden AKP hükümeti sebep açıklamadan Ankara'da yapılacak törenleri yasakladı. Törenlerin yasaklanmasının sebebi halka tam olarak açıklanmadı. Yurdun dört bir yanından gelecek olan otobüsler sudan sebeplerle durdurulup halkın seyahat özgürlüğü elinden alındı. Halkın seyahat özgürlüğünü sağlamakla görevli polis ve jandarma bu özgürlüğü halkın elinden almak için çaba sarfetti.
***
Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yasağa rağmen yapıldı. Anamuhalefet partisi liderine biber gazı sıkıldı. Halk biber gazı ve tazyikli su ile Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından uzaklaştırıldı. Elinde Türk Bayrağı ile kutlama yapmaya çalışanlara terörist muamelesi yapıldı. Milletimiz için ayrı bir önem taşıyan 1 Meclis ve Anıtkabir'e gidilmesine engel olunmak istendi ancak başarılı olamadılar. Tüm engellemelere rağmen, milletimize terörist muamelesi yapılmasına rağmen Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı. Millet kendi mevlisine girdi. Halkımız tek bir yürek olup Atatürk'ün mezarını ziyaret ederek bizlere bıraktığı emanete sahip çıkmaya devam edeceğinin mesajını verdi.
***
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kutlamalarla ilgili olarak Gösteri ve Yürüyüş Kanunlarına muhalefetten dolayı soruşturma başlattı. Polis kameralarından kutlamalara katılanlar tek tek tespit edilip haklarında soruşturma açılacak ve "zanlı" olarak ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınacaklar. Suçları ellerinde Türk bayrağı taşımak ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak.
***
Peki bugün memlekette neler oluyor!?
Memleketimizde bugün AKP'nin 10 yıldır verdiği tavizler sonucunda bebek katili resmi makamlarca "önder" olarak ilan edildi. Bakırköy Asliye Ceza mahkemesinin verdiği kararla birlikte "resmen" bebek katilliğinden önderliğe terfi ettirilen Abdullah Öcalan'ın talimatıyla bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir isyanın ilk adımları atıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında bugün genel grev var. İşyerleri açılmadı. Halk çocuklarını okullara göndermedi. Toplu ulaşım araçları çalışmıyor. Belediyeler çöpleri toplamıyor. Özel araçlar trafiğe çıkmıyor. Bölgede bir çok kent merkezi hayalet şehir halinde.
***
Peki neden bu eylem yapılıyor!?
Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerini desteklemek amacıyla başlatılan bu eylemlerin hedefi Apo'nun ev hapsine alınmasını sağlamak, anadilde savunma ve eğitim taleplerinin hükümet tarafından kabul edilmesi. Hükümetin "açlık grevlerine gerektiğinde müdahale ederiz" sözleri üzerine eylemin boyutunu büyütüp halk ayaklanmasına dönüştürme hedefindeler. Bugün nerdeyse sokağa çıkma yasağı ilan eden Pkk'nın siyasi uzantısı BDP, böylesine geniş kapsamlı bir eylemden sonra hükümet isteklerini kabul etmezse ne yapacak!?
***
Son derece masumane bir şekilde Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen halka terörist muamelesi yapan hükümet acaba bu durum karşısında ne yapacak!? İleri demokrasi diyerek, açılım diyerek verdiği tavizlerle vatan hainlerini, bölücü terör örgütü yandaşlarını bu kadar cesaretlendiren hükümet güçleri acaba Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında halka karşı takındığı tavrın aynısını takınabilecek mi!?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder