24 Ekim 2012 Çarşamba

Hatay'da neler oluyor!?

Hükümet yarattığı gündem karmaşasının ardında ihanet politikalarını sürdürmeye devam ediyor...
Yabancılara toprak satışını düzenleyen kanunda yapılan değişiklikle ülkemizin %10 kısmının yabancılara satılmasının önü açıldı. Eski kanunda yabancılara toprak satışı bir ilin topraklarının binde 10' u ile sınırlı iken, AKP hükümeti bunu tüm ülke topraklarının %10'u olarak değiştirdi. İl sınırı ortadan kaldırıldı. 
***
Bu satış düzenlemesi sonrasında büyük bir hız kazanan satışlar neticesinde bir ilimizin topraklarının yarısı şu an yabancıların eline geçmiş durumda. Bu ilimiz 1936 yılında bağımsız bir devlet iken Mustafa Kemal Atatürk'ün gayretleri ile Türkiye'ye ilhak eden Hatay'dır. AKP hükümeti tarafından çıkarılan kanunun ardından bu ilimizde yabancıların toprak alımları zirveye çıkmış ve ilimizin yarısı yabancılar tarafından satın alınmış durumdadır.
***
Tapu Kadastro Genel Müdürülüğü'nün Ocak 2012 verilerine baktığımız vakit korkunç bir manzara ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu verileri gördüğümüz vakit hemen aklımıza Yahudilerin Filistin topraklarını parayla satın alıp İsrail devletini kurdukları günler aklımıza geliyor. İşte Hatay'daki tablo:
Hatay'ın sahip olduğu toplam alan: 5 milyon 556 bin metrekare
Hatay'dan toprak alan yabancıların sayısı: 1974
Hatay'da satılan toplam parsel: 1320
Hatay'da yabancılara satılan toprak alanı: 3 milyon 722 bin 824 metrekare
Bu rakamlara baktığımız zaman Hatay topraklarının yarısısından fazlasının yabancılara satılmış olduğunu görüyoruz.
***
Peki bu yabancıların Hatay'dan toprak satın almalarının sebebi nedir!?
Hatay turistik bir bölge midir!? Hayır...
Hatay toprakları çok mu verimlidir!? Hayır...
Hatay'da yeraltı zenginlikleri mi vardır!? Hayır...
Peki neden bu insanlar Hatay'dan toprak alıyorlar sürekli!?
Onu da dilimizin döndüğün izah etmeye çalışalım.
***
Hatay Hristiyanlar tarafından ileri derecede önem arzeden kutsal yerleri bünyesinde barındırıyor.
Dünyanın ilk mağara kilisesi olan, aynı zamanda Hristiyanların en önemli ibadethanelerinden biri olan St. Pierre Kilisesi, Hatay'da bulunmaktadır. Bu kilise Vatikan'dan sonra Hristiyanların ikinci hac yeridir. Kilise yakın bir samanda AKP hükümeti tarafından restorasyona alındı.

Hatay Museviler içinde önemli bir şehirdir. Vaadedilmiş Toprakların sınırları dahilinde bulunan Hatay'da pek çok kutsal Musevi mekanlar vardır. Bu yıl içersinde bu kutsal mekanlardan ikisi restorasyona alındı. 
***
Şu ana kadar resmi olarak bir iddia ise, bu toprak alımlarının asıl sebebi gibi duruyor karşımızda. Bu iddiaya göre Hatay Devleti'nin Türkiye'ye katılışının yüzüncü yılında Hatay'da bir referandum yapılacak ve Hatay'ın ayrı devlet olarak varlığını sürdürmesi ya da Türkiye'ye bağlı bir vilayet olarak varlığını sürdürmesi bu referandum sonucunda belirlenecek. Bu iddia doğru ise, bu toprak alımlarının asıl nedeni ortaya çıkmış oluyor zaten. AKP de yaptığı düzenleme ile bu oyunlara çanak tutmuş oluyor...
***
Son dönemde Suriye'den gelen mültecilerin de Hatay'da çok sayıda alım yaptıkları söyleniyor. Verdiğimiz bilgiler Ocak 2012 itibariyle açıklanan resmi bilgilerdir. Suriye'den Hatay'a gelen Arapların geriye dönüşleri olacak mı, yoksa Hatay'da kalarak bu ilimizdeki Arap nüfusunu arttırarak çoğunluğu Arapların eline mi geçirecek bunu da zaman içinde göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder