4 Eylül 2012 Salı

twitter ve facebook'a kademeli sansür geliyor...

"İleri Demokrasi" kavramının mucidi olan AKP özellikle son üç yıldır sürdürdüğü sansür politikasını her geçen gün biraz daha genişleterek sürdürüyor. İktidara geldikleri andan itibaren üstü kapalı olarak yürüttükleri sansür politikasını artık alenen yapmak durumunda kalan AKP şimdi de vatandaşın tek özgür haberleşme kaynağı haline gelen twitter ve facebook adlı sosyal paylaşım sitelerine sansür uygulama hazırlığında.
***
Yıllardır verilen tavizler neticesinde güçlenen terör örgütünün artan saldırıları neticesinde medyaya açık bir şekilde tehditler yönelterek şehit haberlerinin abartılmasını(!) engelleyen AKP, şehit cenazelerine katılanları da büyük operasyonlarla yurt genelinde gözaltına alarak onlara da gözdağı verdi. Bundan böyle şehit cenazelerine katılanlar dikkatli olacaklar. Slogan atmak yok, hükümet aleyhinde bağırmak yok. Hele ki bunu yaparsanız alimallah "hükümeti yıkma" teşebbüsünden dolayı Ergenekon kapsamında Silivri'yi boylarsınız. Üzerinize başka suçlar da yıkılabilir. Örneğin bir anda uyuşturucu şebekesinin elebaşısı olabilirsiniz. Bir anda çek-senet mafyasının tetikçisi de olabilirsiniz. Yapılan son operasyonlarla şehit cenazelerine katılanlara bu mesajlarda verildi. Korku imparatorluğu daha da güçlendirildi.
***
İleri Demokrasi kavramının gereği olarak, hükümet aleyhinde yazan gazeteler, ve gazeteciler tek tek uyarıldı. Uyarılara aldırış etmeyen haşarı çocuklar patronlarına verilen yemler sayesinde işten kovuldular. Korkup susanlar ise, şu an köşelerinde yalakalığın keyfini çıkarıyorlar. Medya'nın sesini kesen AKP'nin başına bu kez de sosyal paylaşım siteleri bela oldu. Vatandaş bu siteler sayesinde medyada yer almayan bazı gerçekleri öğrenmeye ve bu gerçekleri yaygınlaştırmaya başladı. Bu sosyal paylaşım sitelerinde korku imparatorluğunun egemenliği pek hissedilmiyordu. İnsanlar korkuyu hissetmedikleri için de AKP hakkındaki düşünceleri ve bazı gerçekleri çok daha rahat paylaşabiliyordu. Bunu farkeden AKP kurmayları hemen harekete geçtiler. Şu an teknik hazırlıklar yapılıyor. Hükümet gerekli gördüğü zamanlarda twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine müdahale edebilecek. Açıkcası şudur, hükümet istediği zaman twitter ve facebook'un yayınını durdurup istediği zaman da yol verecek. 
***
Milli bayramlarda evine bayrak astığı için taşlanan ve durumdan dolayı tek sığınak olarak gördüğü polisten "devlet dairesi mi burası kardeşim asmayıverin bayrak" karşılığını alan vatandaş artık balkonuna, penceresine çok sevdiği bayrağını asmaktan da korkuyor. Korku imparatorluğu genişledikçe genişliyor. Yüzbinlerce insanın canlarını feda ederek bizlere armağan ettiği bu topraklarda biz şimdi o insanların bize armağan ettikleri bu şanlı bayrağı balkonumuza bile asmaktan korkar duruma geldik. Şanlı Türk bayrağı polis tarafından tahrik unsuru olarak görülür hale geldi. Korku'ya teslim olan halkımız sosyal paylaşım sitelerinde de korkuya teslim olur ve gerçekleri görmezden gelirse kaçınılmaz son gelecektir.
***
Önümüzde son bir fırsat bulunmaktadır. Hükümetin 2013 sonbaharında yapmayı planladığı yerel seçimler bu sansürcü zihniyetin, bu korku imparatorluğunun halk tarafından yıkılabilmesi için son şans olacaktır. Muhalefet partileri kendi iç didişmelerini bir kenara bırakıp kapı kapı dolaşarak bu seçimlere hazırlanmalı ve halka gerçekleri anlatmalıdırlar. Muhalefet partileri bir kere olsun kendi içlerinde yaşadıkları koltuk kavgasını bırakıp halk için çalışmalıdırlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder