15 Eylül 2012 Cumartesi

Kasımpaşalılar için büyük sınav: ARMA Sevdası mı, Sportif Başarı mı!?

Zengin bir zümre tarafından satın alınan ve 1921 yılından bu yana şerefle taşınan ARMA'sı değiştirilen Kasımpaşa futbol takımı bugün yeni sezonda ilk kez taraftarının huzuruna çıkacak. Bu maç Kasımpaşa taraftarı için önemli bir sınav niteliği taşımaktadır. Bugüne kadar ARMA sevgisiyle sürekli gündemde kalan ve kamuoyunda büyük takdir toplayan Kasımpaşa sevdalıları bugün ARMA ve sportif başarı arasında bir tercih yapacak. 
***
Kulübün futbol şubesini satın alarak AŞ yapan yeni yönetim, yapılan flaş transferlerin arasında küstahça bir eylem yapmış ve 1921 yılından bu yana sporun bir çok dalında büyük başarıların kazanıldığı formalarda şerefle taşınan ARMA sessiz sedasız değiştirilmişti. Bu küstahlık yapılırken yıllardır yüreklerindeki büyük sevdayla o ARMA'ya bağlanan binlerce insana tek kelime bile söylenmedi. Bu değişikliği yapmadan bu ARMA'nın aşıklarına danışılsaydı, bir kamuoyu oluşturulsaydı belki bu denli büyük bir tepki olmayacaktı. Kasımpaşalılar, yeniliğe, değişime hiçbir zaman karşı çıkmamışlardır. Ancak sevdalarına uzatılan elleri her zaman kırıp sahibine iade etmesini de bilmiştir. 
***
Yönetim gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamalarla, Kasımpaşa sevdalılarının yüreğine bir hançer daha sokmuştur. Ay-Yıldız ile süslenmiş ARMA'yı herhangi bir şirket logosu gibi tasvir eden, binlerce sevdalısı olan Kasımpaşa kulubünü de bir iş alanı olarak gören ve bunu açıkça ifade edebilen  yönetim bu tavırları ile Kasımpaşalıları derinden yaralamıştır. Onlar zannediyorlar ki, kazanılacak sportif başarılarla Kasımpaşa sevdalıları yapılan bu küstahça eylemleri kabullenecek. Kasımpaşalı sevdası yapılan zulmü unutmaz. Affetmez. Kasımpaşalı gavat değildir. Sevdasına yapılan tecavüzü asla ve asla affetmez!
***
Muhtemelen bugün sırtında çift forma, yüreğinde çifte sevda yaşayanlar bu maça gideceklerdir.
Sadece maç günü Kasımpaşa taraftarı olanlar, bir hafta boyunca fb, gs, bjk sevdası yaşayıp, sadece maç gününde doğup büyüdüğü semtin takımını desteklemek için o stada gidecek olanlar da unutmasınlar, bu yönetim resmen Kasımpaşa sevdalılarının sevgilisi olan ARMA'ya ve o büyük sevdaya tecavüz etmişlerdir. Beşiktaş'ı AŞK, Kasımpaşa'yı ise, İŞ olarak gördüklerini açıkça beyan eden yeni yönetim haftada bir gün de olsa hatırladığınız o kutlu formaya en ağır hakaretleri yapmışlardır. Bu maça giderek Kasımpaşa takımına değil ARMA'nın katillerine destek vereceksiniz...
***
Yağmurda, çamurda, karda, boranda, fırtınada çöl sıcaklarında her zaman her yerde, yüreklerindeki sevdanın gereği olarak bu ARMA'nın peşinde koşanlar bugün Kasımpaşa Stadı'na gitmeme kararı aldılar. Belki stad kapısına kadar gelip yönetimi protesto edecekler belki de o stadın yanına bile uğramayacaklar. Muhtemelen Kasımpaşa sevdasını yüreklerine yerleştiremeyen bazı siyasi guruplar yönetimi desteklemek için o stada sokulacaklar. Bütün kamuoyu bilsin ki, o stada gidenler Kasımpaşa sevdalıları değillerdir. Onlar ARMA'yı bir şirket logosu, Kasımpaşa kulübünü de bir iş alanı gibi gören zengin zümreye yalakalık yapmak için orada bulunan emir erleridirler. (Maça gitmeme kararına uymayarak maça gidecek olan samimi ARMA sevdalılarını tenzih ederim)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder