10 Ağustos 2012 Cuma

Uyan Kasımpaşalı "Peşkeş"e dur de!

Bir asra yakın şanlı bir geçmişi olan Kasımpaşa Spor Kulübü futbol şubesinde yaşanan gelişmeler herkesin dikkatini çekmiş, hatta birçoğumuz "Noluyoruz uleyn" naraları atarak şaşkınlığımızı dile getirmiştik. Durduk yere ülkenin en zengin adamları yetmiyormuş gibi bir de dünyaca tanınmış zenginlerden Azeri bir vatandaş da birden "Kasımpaşalı" oluvermişti. Kulübün Turgay Ciner'e satılacağı yaklaşık bir yıldır konuşuluyordu. Bir anda ortaya konulan operasyon ile Turgay Ciner'i bile sollayıp geçen zenginler tayfası Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği'nin futbol takımını satın alıvermişlerdi. Uzun zamandır başarıya aç olan taraftarın büyük bir kesimi bu "satış"tan son derece memnun göründü. Arka arkaya flaş transferler de gelince "tadından yenmez" olmuştu bu yeni yönetim. Bizim gibi "pipirikli herifler" tayfası ise, bu satışın altından ber nane molla çıkacak diye pusuda bekliyorduk.
***
Günlerden bir gün "Sadece Kasımpaşa" diyebilen yürekli Kasımpaşa taraftarlarından Veysel Erdoğan TFF'nin internet sitesine girer ve kulübü ile ilgili bilgilere bakmak ister. Aman Allahım, bir de ne görsün. TFF sitesinde Kasımpaşa Futbol Takımı'nı (dandik medya Kasımpaşaspor diyor) temsilen yepyeni ve uyduruk bir logo konulmuş. İşte o an kıyametin koptuğu andı. Benim gibi pusuda bekleyen "pipirikli herifler"in beklediği an bu andı. Bu olay sonrasında birilerinin yakıştırması olan "pipirikli" olmaktan gurur duymadım desem yalan olur. Bunca zenginin bir araya gelip birden bire Kasımpaşalı oluvermesinden pipiriklenmeyecektikte neden pipiriklenecektik ki...
***
Bizim Fransız Renaud ve İspanyol Victor da birden Kasımpaşalı oluvermişlerdi ama onlar farklıydı. Onlar Erasmus kapsamında geldikleri ülkemizde hasbel kader kısa bir süre de olsa Kasımpaşa sınırları dahilinde ikamet ettikleri için kendilerini Kasımpaşalı hissetmişler ve ellerini yüreklerinin üzerine götürerek "En büyük Kasimpasa" diyebilme yürekliliğini gösterebilmişlerdi. Ayrıca Renaud ve Victor Kasımpaşa taraftarı ile bir iftar yemeği yemiş, ardından yapılan sohbet sırasında Arma Altı'nda çekilen fotoğraf ile Kasımpaşa ARMA'sına olan sevdalarını pekiştirmişlerdi. Onlar gibi bir anda Kasımpaşalı oluveren yeni yönetim kurulunu ise, biz hiçbir zaman böyle bir manzara içersinde göremedik.
***
ARMA değiştirme operasyonu ile birlikte pipiriklenme sebebimiz olan bazı sorular gündeme geliyor ister istemez. Nedir bu sorular!? Öncelikle en çok kafamızı kurcalayan soruları sizlerle paylaşmak isterim.
1- Taksim Meydanı'nda bulunan ve futbol takımının önemli gelir kaynaklarından biri olan acık otopark ile ilgili geleceğe dönük bir proje var mıdır!? Burası peşkeş çekilen ve ARMA'sı değiştirilen Futbol Takımı'na mı aittir yoksa kirli ellerin uzanamadığı Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği'ne mi!?
2- Mevcut stadımız ile ilgili geleceğe dönük bir proje var mıdır!? Değişen İstanbul'da en değerli yerlerden biri haline gelen Kasımpaşa Stadı'nın bulunduğu yer ile ilgili değişim ve dönüşüm projelerinde herhangi bir tasarruf var mıdır!? Kemerburgaz'a tesislerin yanında yeni bir stad yapılacak mıdır!?
3- Yine kulübün en önemli gelir kaynaklarından biri olan LEMAR binasındaki katlı otoparkın geleceği ne olacaktır.1?
***
Bu soruların cevapları çok önemlidir. Bu sorulara konu olan yerler bugün İstanbul'un en değerli arazilerine sahip olan yerlerdir. Devasa AVM ve Oteller için son derece uygun yerlerdir. Bugün ARMA'yı değiştirenler yarın bir gün biz stadı Kemerburgaz'a yapacağız bu stadın yerine de Oteller ve AVM'ler yapacağız diyebilir. Eğer bu söylediklerimiz birgün gerçekleşirse peşkeşin boyutunu o zaman anlayabiliriz. Biz pipirikli adamlar olarak olası gerçekleri alacağımız tüm tepkilere rağmen dile getirmek zorundayız. "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" düsturu ile üzerimize düşeni söylemek zorundayız. 
***
"Sadece Kasımpaşa" diye haykırabilen yürekli Kasımpaşa taraftarına çok iş düşüyor. Bu peşkeşin önüne geçmek bizim elimizde. Kasımpaşa taraftarını yok sayarak futbol takımının ARMA'sını değiştirenler aklımıza gelen her türlü fenalığı da yapabilirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder