11 Ağustos 2012 Cumartesi

Kadim dost Selim Güvey...

Yirmi yıllık bir dostluk. 
20 yıllık bir ağabey-kardeş öyküsü...
Yirmi yıllık bir arkadaşlık öyküsü...
Doya doya yaşanan, yaşanan her anı bir sonraki anda özlemle anılan bir dostluk...
Onunla olan dostluğum arkadaşlığım evladımla yaşıt. Onu tanıdığımda o da nerdeyse çocuk yaşta idi. Hani şu "adam olmuş" çocuklardan. 
***
Kavgalar ettik birlikte. karakollarda sabahladık. "Usta"yı rakımıza meze ettik. "Esrarlı Gözler" ile efkarlandık. Vakti gelince ulu mabetlerde omuz omuza saf tuttuk. Vedalaştık, özledik, dövüştük, küstük, barıştık, ağladık güldük... Hani derler ya, 20 yılda biz bir ömrü dibine kadar yaşadık. 100 yıl yaşayanın yaşayamadıklarını yaşadık yirmi yıllık kısa zamanda.
***
Selim Güvey'i anlatmak zor.
Onu anlamak da zordur. Düz bir adam değildir Selim Güvey. Yüreğinde öyle duygular besler ki, bazen hıncından duvarları döver, bazen de umursuzdur, güler geçer. Bazen tam bir ana kuzusudur, bazen önünde durulmaz çağlayan gibidir. Yıkar geçer önündeki tüm engelleri. Hiçbir güç durduramaz onu. Yeter ki damarına basılmasın. Allah yarattı demez eşek sudan gelinceye kadar basar sopayı.
***
Selim Güvey nasıl bir adam diye kendi kendime sorduğumda verebildiğim en güzel cevap şudur: "Bir insanın evladını emanet edebileceği kadar bir ADAM... " En az sizin kadar korur kollar evladınızı. Emanete öylesine sahiplenir ki, yeri gelir kendi evladını bile unutur. Evladım Selim abisinin yanındaysa ölüme bile içim rahat giderim. Hasılı kelam "adam olan adamın Selim gibi bir dostu olmalı. İşte öyle bir adam Selim Güvey...
***
Bana ve evladıma O'nunla birlikte olmayı nasip ettiği için ulu Tanrıma binlerce kez şükrediyorum. Allah O'nun evladına da O'nun gibi dostlarla birlikte olmayı nasip etsin. Kem gözlerden sakınsın Rabbim. Kardeşlerine sadakat, kazancına bereket versin. Ömrüne bizim ömürlerimizden alıp ömürler versin...
***
Kardeşim, evladım, dostum, arkadaşım iki gözüm doğum günün kutlu olsun. Allah sevdiklerinin acısını göstermesin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder