29 Ağustos 2012 Çarşamba

TOKİ fukaranın hakkını da SATIYOR...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin kuruluş amacı hepimizin malumu. Memleketimizde ev sahibi olamayan fakir fukarayı uygun ödeme şartları ile ev sahibi yapmak. TOKİ uzun zaman bu amaca yönelik önemli hizmetler yaptı. Her ne kadar memleketin bazı zenginlerinin burada bile çeşitli usulsüzlüklerle fukaranın hakkını gaspettiği yönünde dedikodular dolansa da piyasada, yine de fakir fukara bu sayede ev sahibi olabiliyordu. TOKİ kör topal da olsa AKP iktidarının başlamasına kadar bu işlevini sürdürdü.
***
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının ilk yıllarında aynı süreç devam etti. Sonraları TOKİ kendini aştı ve boğazda villalar, lüks semtlerde lüks konutlar yapmaya başladı. Şehir merkezlerindeki en kıymetli arsalar üzerinde bulunan stadlara göz dikti. Şehir merkezindeki stad arsalarını alarak karşılığında şehir dışına stad yapmalar başladı. Şehir merkezindeki stad arsalarına da yüks konutlar ya da alış veriş merkezleri yapılıyor.Tabii tüm bu "hizmetler"den istifade edenler fakir fukara olacak değil. Zengin zümre TOKİ'nin en iyi müşterisi olmuş ve paralarına para katmaya başlamışlardır. İktidara gelirken Hz. Ömer adaletiyle devleti yöneteceklerini söyleyenlere oy veren dindar kesimin fukara kesimi TOKİ'nin artık çok daha uygun şartlarda kendilireni ev sahibi yapabileceği umuduyla yanıp tutuşurken bir süre sonra TOKİ onları silip attı bile. Artık TOKİ, Hz. Ömer adaletiyle memleketi yönetenler tarafından yönetiliyor ve aynı TOKİ zengin zümrenin parasına para katması için vargücüyle çalışıyor.
***
TOKİ 4 Eylül 2012 tarihinde 23 ilde bulunan toplam 284 arsayı satışa çıkaracak. TOKİ elindeki bu arsaların satışını organize etmekten aciz olduğu için parasına para katması gereken zengin zümrenin bir aracı kurumuna devretti. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan devlet arsaları zengin zümreye satılacak ve bu satıştan da bir aracı kurum para kazanacak. Bu da Hz. Ömer adaletinin bir gereği olmalı (!) Arsa satışı yapılacak olan iller şunlar: İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Konya, Diyarbakır, Kocaeli, Çorum, Mersin, Eskişehir, Aksaray, Ağrı, Afyonkarahisar, Gümüşhane, Kars, Kütahya, Nevşehir, Muş, Amasya ve Şanlıurfa.
***
Açık arttırma usulüyle satışı yapılacak olan arsaların büyük çoğunluğu konut arsası. Bunun yanı sıra özel okul ve özel spor alanı arsaları da bulunuyor. Alıcılar için taksit de yapılacak. Açık arttırmaya herkes katılabilecek denilse de yalan! Açık arttırmaya katılabilmeniz için 1000 TL ile 100 bin TL arasında değişen teminatlar yatırmanız gerekecek. Türkiye'de hanfi fukara bu teminatları yatırabilir? Hadi sayalım ki, asgari ücretle çalışan bir fukara konu komşu, eş-dost dolaştı teminatı toparladı. O zengin zümrenin arasında açık arttırmada ne kadar ileri gidebilecek. Bu mudur Hz. Ömer adaleti!?
***
Satılan bu arsalar üzerinde bu milletin fakir fukarasnın hakkı yok mu! Zengini daha zengin yapmak mıdır yoksa fukarayı uygun şartlarla ev sahibi yapmak mıdır!? Bu arsalara konut yapıp garibanı ev sahibi yapmak yerine satmak nedendir!? Zenginlerin Hz. Ömer'i ile fakirlerin Hz. Ömer'i farklı mıdır!? Kaç tane Hz. Ömer var!?
***
Somali için milletin cebindeki 5 liraya göz diktiniz. Şimdi Arakan için milletin 5 lirasını alabilmenin yollarını arıyorsunuz. Milletin ödediği vergiler ile Suriye'de körüklediğiniz mezhep savaşından kaçan onbinlerce Suriyeli'yi bize sormadan bizim ödediğimiz vergilerle besliyorsunuz. Dağıttığınız makarnaların parasını yaptığınız zamlarla fazlasıyla geri alıyorsunuz. Sattığınız devlet kurumlarının özel sektör tarafından tam bir soyguncu olmalarına göz yumuyorsunuz. Bu kurumların, kaçak elektrik bedeli, açma kapama bedeli, halkı kolayca kandıran tarife oyunlarına göz yumuyorsunuz. 
***
Sizin bahsettiğiniz Hz. Ömer kimse vallahi de billahi de çakmadır o lavuk! Cünkü bizim bildiğimiz Hz. Ömer İslam aleminin halifesi olarak dünyanın bir ucunda canı yanan, zulme uğrayan müslümanın acısından kendisini sorumlu tutan ulu bir ADAM'dır. Oğluna ve karısına verilen hediyeleri "Siz halifenin oğlu ya da karısı olmasanız size bu hediyeleri kim verir!?" diyerek hazineye devreden kutlu bir ADAM'dır bizim tanıdığımız Hz. Ömer! Sizin Hz. Ömeriniz resmen tel maşadır ağalar!
***
TOKİ tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan arsaları fakir fukara için konut yapmak yerine zengin müteahhitlere peşkeş çekiyor. Ey vatan topraklarında hayatını sürdüren fukara dindar ve AKP'li kesim! Artık uyanın, hesabınızı ahirete bırakmayın. Unutmayın ki "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder