26 Ağustos 2012 Pazar

Nefer ve Eskişehirspor'u sevmek....

Nefer'in kuruluş günlerini anımsıyorum. Ne büyük bir heyecan ve umut kasırgasıydı o günler. Yıllardır savunduğum bir tek görüşüm vardır. Yeniden Büyük Eskişehirspor idealimizin gerçekleşmesi için gereken tek şey ESES sevdalılarının tek yürek olmasıydı. İşte bu yolda attığımız adımlardan birisi de Nefer gurubunun kurulmasıydı. O günlerde ben Eskişehir dışında Kırmızı Şimşekler oluşumlarının kurulması için yoğun çabalar sarfederken, Eskişehir'den arkadaşlarım aradılar ve yeni bir gurubun kurulacağını söylediler. Bu haber heyecan vermişti. Beni daha da heyecanlandıran haber ise, gurubun liderlerinden olan Mesut Arıbakan'ın (Şopar Mesut) benimle görüşmek için İstanbul'a geleceği haberiydi.
***
Mesut, İstanbul'a geldi. Kadıköy sahilinde 4-5 saat civarında konuştuk. Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci çerçevesinde, tamamen Eskişehirspor'un menfaatleri doğrultusunda faaliyet göstereceklerini anlattı. Ben de ona Kırmızı Şimşekler oluşumları ile ilgili bilgiler verdim, düşüncelerimi anlattım. Sonuç olarak düşüncelerimizin örtüştüğünü gördük. Birlikte hareket etmeye karar verdik. Mesut kardeşim son olarak bana şunları söyledi: "Abi biz senin Eskişehirsporluluğunu çok iyi biliyoruz. Eskişehirli olmadığın halde Eskişehirspor'u böylesine bir sevda ile sevmen bizi buraya seninle konuşmaya itti. Biz her zaman senin fikirlerinden faydalanacağız. Eğer bir gün gelir de sen bizim faaliyetlerimizin yanlış olduğunu söylersen, söz veriyorum biz Nefer'i feshedeceğiz!" Nefer'in reisi bu kadar samimi bir söz vermişti.
***
Yıllarca birlikte çalıştık, mücadele ettik, savaştık. Zaman zaman acımasızca eleştirilerin hedefi olduk. Saldırılara uğradık. Derneğimiz taşlandı, Nefer ya da Anadolu Yıldızı atkısı takanlar taşlandı, tartaklandı. Yönetimlere karşı sergilediği dik duruşu ile kısa zamanda büyüdü gelişti. Bizden korkan yönetimler bizi Atatürk Stadı'na sokmamak için çok gayret sarfettiler. Yılmadık, yıkılmadık savaştık ve kazandık. Bu günlere kadar geldik.
***
Yaptığımız sosyal etkinlikler ve tribündeki dik duruşumuz sayesinde taraftarımızın büyük bir kesiminden takdir  gördük. Fakat bir kesim bizi bir türlü sevemedi. Bu sevemeyen arkadaşlar arasında benim yakınen tanıdığım sevdiğim, arkadaşlarım, kardeşlerim de vardı. Bizi neden sevemediklerini onlara sormak, bir yanlışımız varsa gidermek istedim. Sordum: "Bilader bizi sevemeyişinizin sebebi nedir!? Bir yanlışımız varsa söyleyin giderelim" Aldığım cevaplar oldukça ilginçti "Bilmiyorum abi ben bir türlü ısınamadım!" Yani bir sebep yoktu. Yaptığımız her şeyin doğru olduğunu söylediler. Fakat bir türlü sevemediler. Ben de o kardeşlerimin bu tutumuna elbette sonsuz saygı gösterdim. Birçok defalar İstanbul'dan birlikte maça gidip, ayrı tribünlere girdik. Bu durum hiçbir şekilde bizi birbirimize karşı soğutmadı.
***
Bizi sevemeyen bir kesim daha var. Onlar da en az bizim kadar Eskişehirspor sevdalısı. Ancak dünya görüşlerimiz farklı. Nefer gurubunun içinde oldukça fazla sayıda Ülkücü düşünceye sahip kardeşimiz var. Bunun karşılığında sol görüşlü arkadaşlarımız da var. Biz kendi içimizde bir saniye bile olsun bu siyasi düşüncelerimizi sorun yapmadık. Fakat baktık ki kurulduğumuz yıldan bu yana bizi acımasızca eleştiren, yaptığımız her işe bir kulp takan bir kesim var ki, bu arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu sol görüşlü. Forum sayfalarında bize yönelttikleri eleştirilere uzun uzun cevap yazmaktan kaçınmadık. Özür dilememiz gerektiğinde özür de diledik. Haksızlığımızı kabul etmemiz gerektiğinde kabul ettik. Sabırla kendimizi anlatmaya çalıştık. Elbette bu sabır sınırlarımızın zorlandığı ve yanlış davranışlar içine girdiğimiz anlarda olmadı değil.
***
Bizi eleştiri yağmuruna tutan bu kesim "Mükemmeliyetçilik" çerçevesinde acımasızca eleştirilerini sürdürdüler. Tribünlerimizde kendi taraftarını öldüresiye döven, hastanelik edenlere ses çıkaramayanlar bir bilet kuyruğunda bir kaç Neferli gencin araya kaynak yapmasını haftalarca tartışılacak bir "ayıp" boyutuna getirebildiler. Rakı masalarında hiç de haketmediğimiz iftiralarla karalama kampanyaları yürüttüler. Selahattin Erdoğan'ın aslında Eskişehirspor'u bu kadar "kovalaması" nın altında yatan gerçeği (!) kulaktan kulağa fısıldadılar: "Adamın ESES falan işi yok kardeşim, bu adam MHP'li, yarın birgün Eskişehir'den ya milletvekili adayı olacak, ya da belediye başkanı adayı olacak!" Vay anam vay.... Ben neymişim be abi!!!
***
Daha bunun gibi niceleri. Fısıltı gazetesine göre götürdüğümüz paraların da haddi hesabı yoktu tabii. Fakat yıllar süren mücadele sonunda Selahattin Erdoğan'ın uğradığı maddi kaybın ölçüsünü şimdi sadece çok yakınımdaki birkaç kardeşim biliyor. Ne verdiysek, ne kaybettiysek milyon kere helal olsun ESES'imin uğruna. Geriye dönüp baktığım vakit yaptıklarımın hiçbirinden pişmanlık duymuyorum. 
***
Yaşadığımız çok şey var. Hepsini burada anlatmak mümkün değil elbette. Ancak şu gerçek çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır ki, son dönemlerde Nefer'e yönelik artan eleştiri ve saldırıların merkezi siyasidir. Nefer'in başında bulunan Murat Diri'nin eski Ülkü Ocakları başkanı olmasıdır. Bunu hazmedemiyorlar. Sanki kendilerinin hiçbir siyasi görüşü yokmuş gibi Murat Diri ve Nefer'i siyasi olmakla suçluyorlar. Yazdıkları yazıların sonuna "Devrim" sloganları koyanlar Nefer'deki kardeşlerimizi Bozkurt işareti yapmakla suçluyorlar. Bunu yaparken de kendilerini çok büyük ESESli olarak lanse ediyorlar. Yıllarca yönetimlere karşı mücadele veren Nefer'e zerre destek vermeyenler şimdi Nefer'i yönetim yalakası olmakla suçluyorlar. Amaçları sadece Nefer'e karşı bir kamuoyu oluşturmak. Ve bunu da kısmen de olsa başardılar. Yüreklerinde gerçek ESES sevdası taşıyan birçok kardeşimiz bu kampanya neticesinde Nefer'e karşı duruma geldiler.
***
Ben buraya yazdıklarımdan yüreğinde gerçek ESES sevgisi taşıyarak, sadece Eskişehirspor'un menfaatlerini düşünerek Nefer'i eleştiren herkesi tenzih ediyorum. Onlar eleştirilerinde mutlaka haklıdırlar ve Nefer'de bu eleştirilere Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci çerçevesinde cevap vermek zorundadır. Sırf siyasi düşüncelerinden dolayı Nefer'e karşı bir linç girişiminde bulunanlara da söyleceğimiz tektir: "İT ÜRÜR NEFER YÜRÜR!"
***
Gelelim Nefer'e. 
Nefer son zamanlarda yapılan saldırıların yoğunlaşması üzerine önemli hatalar yapmaya başlamıştır. Saldırılar yoğunlaştıkça agresifleşmiş. Çeşitli taraftar tartışma ortamlarında küfürleşmeye, tehdit etmeye kadar varan söylemler gerçekleşmiştir. Bunlar Nefer'e yakışan şeyler değildir. Bu tavır sürdüğü müddetçe Eskişehirspor ve Nefer düşmanlarının ekmeğine yağ sürersiniz. Nefer özellikle bu dönemde çok dikkatli olmalı ve tahrikler karşısında soğukkanlılığını bozmadan, bir zamanlar kendileriyle mücadele ettiğimiz kendi taraftarını döven, tehdit edenlere benzemeden varlığını güçlenerek sürdürmelidir.  Son olarak İstanbul'da yaşanan olayda saldırıya uğrayan ya da saldırıya uğradığı iddia edilen (maçta olmadığım için konuyu tam olarak bilmiyorum) Erkan Akçoray ağabeyimiz Nefer kurulduğundan bu yana Nefer'i eleştiren bir ağabeyimizdir. Biz forum üzerinden kendisiyle uzun tartışmalar yaşadık. Bir türlü yıldızlarımız barışmadı. Fakat hiçbir zamanda böyle bir saldırı aklımızın ucundan bile geçmedi. Forum üzerinden yaptığımız onca tartışmaya rağmen birbirimizi gördüğümüz vakit tokalaşıp, sarıldık. Eskişehirsporlu'ya yakışan davranış biçimi de budur. Eğer Neferi ağır eleştirilere maruz bırakan herkese aynı tavrı sergileyecek olursak bizim diğerlerinden ne farkımız kalır!?
***
Eskişehirspor'u sevmek ile Nefer mensubu olmak arasındaki tek bağ, Nefer gurubunun Eskişehirspor camiasının bir parçası olmasıdır. Eskişehirspor'u sevmek için Nefer gurubundan olmak farz değildir. Nefer bu büyük sevdanın bir unsurudur. Küçücük bir parçası. Bir araçtır. Elbette bizim yüreklerimizde manevi olarak çok büyük değeri vardır ama hiçbir zaman bu değer Eskişehirspor'un değerinin üstüne çıkmayacaktır. Nefer mensubu olan bir kardeşimizin ilk öğrendiği bu gerçektir. Nefer'e Neferspor yakışması yapanlar şunu bilmelidir ki, Nefer mensubu olan herkesin tek bir sevdası vardır o da Eskişehirspor! 
***
Nefer bugüne kadar gerek yönetimlere, gerek teknik heyete, gerekse futbolculara en etkili tepkileri ortaya koyan bir guruptur. Atatürk Stadı'nda Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci'ne aykırı davranışlar sergileyen sözde taraftarlara da en etkili tepkiyi koyan Nefer'dir. Nefer klasik taraftar olgusu içinde davranıp maç sonucuna göre tepki koymaz. Nefer'in bir beyin takımı vardır. Oturur tartışırlar. Fikir alışverişinde bulunurlar, danışılması gerekenlere danışırlar ve ondan sonra tepkilerini ortaya koyarlar. Susmak gerektiği vakit susarız. Konuşmamız gerektiğinde de HAYKIRIRIZ!!! Biz haykırdığımız vakit de kimse oturduğu yerde duramaz. Yeter ki Büyük ESES sevdalıları biz Haykırdığımız vakit bizimle birlikte haykırsın! Yıllarca biz hep YALNIZ haykırdık. Şimdi bize destek olun. Hangi siyasi görüşte olduğumuzla uğraşmayın. Sizin için önemli olan Eskişehirspor'un layık olduğu şekilde yönetilmesi mi yoksa bunu kimin yaptığımı önemlidir?
***
Konuyla alakalı olarak herkese cevap vereceğim. Yeter ki rakı masalarında, kahve köşelerinde değil, bizim olduğumuz ortamlarda sorularınızı eleştirilerinizi bizzat yöneltin. tartışmaktan hiçbir zaman kaçmadım, kaçmam. 
ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN!

2 yorum:

  1. Abi, sen Beyoğlu'nun adayısın. Seni Eskişehir'e göndermeyiz :)

    YanıtlaSil
  2. NEFER EVET görüldüğü gibi bu taraftar profili ile hiçbir şey yapılmaz hiçbir mesafe kaydedilmez "Nefer" gurubu adına deplasmana giden arkadaşlar İstifa diye bağırmış arkalardan birinin bir laf söylemesi üzerine aralarında tartışma yaşanmıştır buralarda hala yalan dolan yazılar yazarak NEFER'i be NEFER'deki gençliği etkilemeye çalışan şerefsizler birgün kendi pisliğinizde boğulursunuz sadece internet üzerinden yazı yazmakla taraftar olunmaz ve bizler de artık adımlarımızı tüm camia için değil Eskişehirsporlu Neferler için atacağız. Yıllarca gösterdiğimiz çabanın ardından hemen içinizdeki kini nefreti kustunuz önümüzdeki günler daha çok kargaşaya gebe inşallah Eskişehirspor bu şerefsizlerin Nefere yalan dolan karalamalarından zarar görmez ama o şerefsizlerin göreceği bir kesindir.

    Yukarıdaki yazı neferin face inde sahibi tarafından yazılmıştır;
    Soruyorum nefer şimdiye kadar camia için çalıştımıda artık camia için çalışmayacakmış?

    YanıtlaSil