15 Nisan 2016 Cuma

YENİÇAĞ'ın tutarsızlığı!

Yol 2008...
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli yerel seçimlerdeki adayları açıkladı.
Bu adaylardan biri de MHP'ye AKP'den katılan Aytaç Durak.

MHP Genel Başkanı muhtemelen Aytaç Durak'ı vitrin olarak kullanıp, Adana'da MHP hakimiyetini sağlamayı hesaplıyor.
Bugünkü duruma baktığımız vakit de bu plan başarılı olmuş.
O günlerde bu durumdan, yani AKP'li Aytaç Durak'ın MHP'den aday gösterilmesinden rahatsızlık duyanlar var. Kendi adıma ben de bu rahatsızlık duyanlardandım. Ancak "Lidere sadakat davaya sadakattir" ilkesiyle kabullendik bu durumu.
***
Elbette kabullenmeyenler de vardı.
Camia içinde "müzmin muhalif" lerin sesi olma vazifesini yürüten Yeniçağ Gazetesi'nin tetikçi yazarlarından biri olan İsrafil Kumbasar başta olmak üzere tüm Bahçeli karşıtları bu durum karşısında Bahçeli'ye ağır eleştiriler getiriyorlardı.
Şimdi buyrun hep birlikte bay İsrafil Kumbasar'ın 30 Aralık 2008 tarihindeki köşesinden bir bölüm okuyalım:
"Dr. Devlet Bahçeli, 10 Aralık 2008 tarihinde, MHP İstanbul İl Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde şöyle diyordu:- “MHP, yerel seçimlerde öyle adaylar çıkaracak ki sabah kalktığınızda dudaklarınız uçuklayacak. Günü geldiğinde her şeyi göreceksiniz.” Beklenen gün nihayet geldi.MHP, öyle adaylar çıkarmaya başladı ki, bugüne kadar MHP’ye oy verenlerin ‘gerçekten’ dudakları uçuklamaya başladı. Dudak uçuklatan adaylardan biri de, hakkındaki ‘yolsuzluk dosyaları’ nedeniyle, adı ‘yolsuzluklar’ ile anılan Tayyip Erdoğan’ın bile yeniden aday yapmaya cesaret edemediği Aytaç Durak olacak. Hani şu Dr. Devlet Bahçeli’nin daha birkaç ay önce “Daha önce bize saldıran bir kişi ile aynı bardakta nasıl su içebiliriz? O adam MHP’nin önünden bile geçemez.” diye buyurduğu zat. Kim bilir belki önümüzdeki ilk kurultayda, ANAP’tan gelen Mehmet Şandır gibi genel başkan yardımcısı, DYP’den gelen Cihan Paçacı gibi genel sekreter olur.Ve hatta Dr. Devlet Bahçeli’nin yerine genel başkan bile olur. Olur mu, olur." *** Evet böylesine ağır bir eleştiri getiriyordu İsrafil Kumbasar Devlet Bahçeli'ye. AKP'den gelen, ANAP'tan gelen, DYP'den gelen birisi nasıl olur da MHP'de belediye başkan adayı, yönetici ve milletvekili olabilir? Şimdi ben sana soruyorum ey İsrafil Kumbasar ve ey Yeniçağ Gazetesi; "ANAP'tan istifa edip, MHP'ye geçen birinin belediye başkanlığına bile tahammül edemezken ne oldu d şimdi DYP, ANAP ve AKP'de siyaset yaptıktan sonra MHP'ye gelen sayın Meral Akşener'i genel başkan yapma derdine düştünüz?" *** Evet değerli dostlar işte böyle. Bu yazıdan da anlaşılacağı üzere bunların derdi Ahmet, Mehmet, Hasan Hüseyin değil.... Ya da partinin başarılı olması falan da değil. Ya da Ülkücülere vefasızlık yapılması falan da değil. Bunların tek derdi, Başbuğ Alparslan Türkeş'ten sonra partiyi teslim alamamış olmanın sıkıntısıdır. Başbuğ Türkeş'e karşı başlatılan isyan girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının kuyruk acısıdır. Bakın İsrafil Kumbasar 2008'de yazdığı aynı yazının sonunda neler söylüyor: "Ömürleri boyunca ‘MHP’nin başarısı’ için çalışan ülkücüler, birer birer dışlanıyor.
Onların yerine, bugüne kadar ‘başka partilerin’ içerisinde yer alıp MHP’nin ‘aleyhinde’ kampanya yürütenler, başarısız olması için habire ‘kumpas’ kuranlar aday gösteriliyor.
Peki, ‘hangi vicdana’ sığıyor bu?
Neler oluyor?
Yoksa MHP yeni bir operasyona mı getiriliyor?
Hani ‘ilkeler’ vardı, kapılar ‘transferler’ için sonuna kadar kapalıydı?
Peki ne oldu da o kapılar, gitmediği parti kalmayan Aytaç Durak için birdenbire açılıverdi?
MHP, AKP’nin çöplüğü müdür?
ANAP’ın, DYP’nin hurdalığı mıdır?"

***
İsrafil Kumbasar'ın bu son paragrafını iyi okumak lazım.
"Ömürleri boyunca ‘MHP’nin başarısı’ için çalışan ülkücüler, birer birer dışlanıyor.
Onların yerine, bugüne kadar ‘başka partilerin’ içerisinde yer alıp MHP’nin ‘aleyhinde’ kampanya yürütenler, başarısız olması için habire ‘kumpas’ kuranlar aday gösteriliyor."
Bu cümle çok önemli.
Başbuğ Alparslan Türkeş'in sağlığında bu tarife uyan kim var?
Elbette o günlerde DYP'nin başarısı için mücadele eden Meral Akşener var!
MHP'nin başarısız olması için "kumpas" kuran kim var?
Elbette Meral Akşener var!
MHP yeni bir operasyona mı getiriliyor? diye soran İsrafil Kumbasar ve Yeniçağ Gazetesi'ne şimdi biz soruyoruz:
"Neler oluyor? 2008'de dile getirdiğiniz kumpasın bugün bir parçası mı oldunuz!?
***
Ve Yeniçağ'ın tetikçisi İsrafil Kumbasar yazısının sonunda altın vuruşu yapıyor!
"MHP, AKP’nin çöplüğü müdür?
ANAP’ın, DYP’nin hurdalığı mıdır?"

Ey bugün Meral Akşener'i MHP'nin genel başkanı yapmak için can siperane çalışan Yeniçağ ve İsrafil Kumbasar dün çöp ve hurda olarak tanımladığınız, partiden belediye başkanı, milletvekili bile seçilmesine tahammül edemediğiniz, parti yönetimde bulunmasına bile tahammül edemediğiniz, ÇÖP ve HURDA olarak tanımladığınız DYP - ANAP - AKP'li birini şimdi MHP'ye Genel Başkan mı yapacaksınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder