21 Aralık 2012 Cuma

Yenilebiliriz evet, ama böyle değil...

Ziraat Türkiye Kupası gurup maçlarının ilkinde Trabzonspor ile karşılaştık ve maçı kaybettik. Trabzon'da Trabzonspor'a kaybetmek çok da anormal bir durum değil. Salt sonuca bakacak olursak son derece normal bir durum. Ancak oyunu 90+3 olarak irdelediğimiz vakit Eskişehirspor'un en az 4-2 alabileceği bir maçı 2-0 kaybettiğini görüyoruz.
***
Trabzonspor ilk 15 dakikada bulduğu 2 gol ile maçı 78 dakika götürdü. 2 Gölün üzerine yattı ve maçı kazanmasını bildi. Eskişehirsporlu futbolcular maça başlarken 0-3 kazandıkları maçın devamını oynar gibiydiler. Gayet rahat. "Maç 0-3'e gelmiş ve son dakikalar oynanıyor, artık kendimizi kasmaya gerek yok" havasındaydılar. Trabzonsporlu futbolcular bu sezon en rahat organize gol pozisyonlarını yakaladı ilk 15 dakika içinde ve iki pozisyonun ikisinide gol yaptılar.
***
Eskişehirsporlu futbolcular maçın 15. dakikasından sonra 0-3'lük maçın bittiğini ve bu maçın yeni bir maç olduğunu kavrayabildiler. Ama sonuç 2-0 olmuştu bir kere. Bu 2-0'lk avantajı iyi korumak isteyen Trabzonspor geriye yaslandı. Eskişehirsporlu futbolculara oyun alanı bırakmadılar. Dakikalar geçtikçe Eskişehirsporlu futbolcularda bir panik havası oluştu. Bu da agresifliği getirdi. Sinirlerine hakim olamayan oyuncularımız oyun disiplininden koptu. Agresif hareketler başladı.
***
Maçın 15. dakikasından sonra Eskişehirspor, Eskişehirspor gibi oynamaya başladı. Trabzonspor ise, 2-0'ı korumak için futbolu çirkinleştirmek adına ne varsa yaptı. Tarbzonspor kalecisi Onur kalesinde adeta devleşti. Koluna, çarptı, bacağına çarptı ve Eskişehirspor'un 7 net pozisyonundan bir tanesi bile ağlarla buluşmadı. Trabzonspor tamamen kalecilerinin şanslı bir gününde olmasından dolayı bu üç puanı kazanabildi. Aksi takdirde Avni Aker'de yeni bir hezimet yaşaması kaçınılmaz olacaktı.
***
Maçın hakemi tam olarak maçı çığırından çıkarmak için ne gerekiyorsa yaptı. Necati'ye neden sarı kart gösterdiğini, Erkan'a neden kırmızı kart gösterdiğini çözemedik. Bunun yanısıra Veysel Sarı'ya aynı Trabzonsporlu oyuncu tarafından sallanan iki tekmeyi de görmemesi tesadüf olamaz. Hakem tamamen yanlı bir yönetim göstermiş. Trabzonspor'un Avni Aker'de galip gelebilmesi için var gücüyle çalışmıştır.
***
Eskişehirspor her zaman olduğu gibi futbolun güzelliklerini sergiledi. Skor olarak maçı kaybetti ancak, futbol olarak ezici bir üstünlük sağladı. Ersun Yanal'ın takımı motive etme konusunda yetersiz kaldığını bu maçta çok net gördük. Trabzonspor ise, dünkü maçta olduğu gibi şansı yardım ederse, hakemler aynı desteği sürdürürse belki ligde ve kupada bir yerlere yükselebilir. Fakat büyük bütçelerle oluşturulan bir takım kendi sahasında 2-0'ı korumak için geriye yaslanıyorsa, Trabzonspor sevdalıları bu durumu sorgulamalıdırlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder