2 Aralık 2012 Pazar

Kardeşliğe BOYKOT Yok!

"Sadece Kasımpaşa" sloganı ve inancıyla ARMA sevdası peşinde koşan Kasımpaşa taraftarı Eskişehirsporumuz ile oynanacak maçta da boykot kararını sürdürüyor. Ben her zaman boykot kararının uygulanması gerektiğine inandım. Belki bu maç için bu karar dondurulabilirdi fakat "Sadece Kasımpaşa" inancıyla hareket eden tribün liderlerinin bu konuyu en iyi şekilde düşünerek bu kararı verdiklerine de inancım tamdır. 
***
Ligler başladığından bu yana boykot kararını sürdüren Kasımpaşa sevdalıları bu süreçte sosyal medya üzerinden seslerini duyurabilmek için oldukça önemli çalışmalar yaptı. Ulusal medyada seslerini duyurabilmek için de çalışmalar yaptılar. Tüm bunlar semtte bir kamuoyu oluşturabilmek adına yapılmış önemli çalışmalardı. Nitekim bu çalışmalar sonucunda mevcut yönetimin yeni logolu ürünleri semt haylkı tarafından çok da benimsenmedi. Zaman içinde halk bilinçlendi ve tepkiler oluşmaya başladı. Zengin zümre tarafından yapılan beyin yıkama çalışmalarına karşılık verilen bu mücadele cılız gibi görünse de oldukça önemlidir.
***
"Sadece Kasımpaşa" inancıyla ARMA'nın davasını yürüten bu inançlı insanlara bazı taraftarlar uymadılar. Boykot kararını delerek tribünlere girenlerin büyük bir çoğunluğu ya AKP yandaşları ya da çift formalı Kasımpaşalılar. Başarı her şeydir diyerek ARMA'nın davasından vazgeçenler de var aralarında. Elbette boykot kararına uymayarak tribünlerde protesto eylemi yapan gerçek Kasımpaşa taraftarları da var. Onlaırı tenzih ederek söylüyorum, boykot kararına uymayarak tribünlere koşanlar ARMA'ya ihanet edenlerdir.
***
Bu gün Eskişehir'e gidecek olan Kasımpaşa taraftarlarının da büyük bir çoğunluğu çift formalı olanlardır. Bunların aralarına Kasımpaşa&ESES kardeşliğini çekemeyen bozguncular da karışabilir. Son günlerde bu dostluğu bozmak için internet üzerinden gayret sarfedenler bu taraftar kitlesinin arasına sızarak bu dostluğu zedeleyecek girişimlerde bulunabilirler. Bu konuda her iki tarafta son derece dikkatli olmalıdır. Edindiğimiz bilgilere göre Eskişehir emniyeti de bu yönde bir bilgi almış ve Kasımpaşa ve EsEs forma ya da atkısı dışında başka bir takımın ürünü ile otobüse binenler Eskişehir dışında tutulacak ve kente alınmayacak.
***
Kasımpaşa tribünlerinde "SADECE KASIMPAŞA" inancıyla varlığını sürdüren taraftarlar Eskişehirspor'un dostluğunu sonuna kadar hazmetmiş, özümsemiş gerçek kardeşlerimizdir. Ancak bu dostluğu hazmedemeyen, asıl takımlarının misyonerliğini üstlenen bazı guruplar da var ki; bunlar bu dostluğun bozulması için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Özellikle son günlerde internet ortamında "Kasımpaşa FB'lidir" inancını yaymaya çalışanlar bugün olduğu gibi bundan böyle de hüsrana uğrayacaklardır. 
***
Bu dostluğun pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve çok kolay bir şekilde bozulabileceğini düşünenler yanılıyorlar. Bu dostluk GÖNÜL BAĞI ile kurulmuş bir dostluktur. Bu dostluk tribün dostluğunun ötesine geçmiş bütün Türkiye'nin takdirini toplamış güçlü bir dostluktur. Bu dostluk menfaatlere değil, sevgiye dayalı bir dostluktur. Bu dostluk sadece maç günlerine mahsus bir dostluk değil, hayatımızın her alanında yaşanır hale gelmiş büyük bir dostluktur. Öylesine büyüktür ki, sözde büyük takımların taraftarlarının hayal bile edemeyeceği kadar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder