14 Aralık 2012 Cuma

Eskişehirspor'da muhalefet mi var!?

Eskişehirspor kulübü başkanı sayın Halil Ünal, bir tv programında son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Hepimiz bay Kozanlıoğlu ile ilgili söyleyeceklerini merakla bekledik. Aslında söyleyecekleri Salı günkü toplantının iptal edilmesiyle az da olsa belirginleşmişti. Bay Kozanlığoğlu'nun yaptığı hataya rağmen Halil Ünal ona sahip çıkacaktı. Öyle de oldu. "Kozanlıoğlu bana istifasını getirdi, çöpe attım" sözleriyle yöneticisine sahip çıktı. "Yapılanları tasvip etmiyorum, etik değil" sözleriyle de ortada bir yanlışın olduğunu kabullendi. Halil Ünal bu işi öğrenmiş. Suçu kabul edeceksin ama cezayı keserken ibreyi kendine çevireceksin. Halil Ünal Kozanlıoğlu'nun cezasın da kesmiş. "Aynı jeepten bir adet kulübe hibe edecek!"
***
Kozanlığlu'nun bu yaptığı karşısısında kulübe bir jeep hediye ederek beraat etmesi adil olabilir. O jeep alınıp kulübün demirbaş kaydına geçirildikten sonra belgeleriyle basın karşısısına çıkıp Eskişehirspor sevdalılarından özür de dilemesi gereklidir. Bir elinde jeepin Eskişehirspor demirbaşı olduğunu gösterir belge ile medyanın önüne çıkıp; "Tüm camiadan özür dilerim, bir hatadır yaptık, hatamızı da bu şekilde telafi etmeye çalışıyorum. Takdir saygıdeğer Eskişehirspor sevdalılarına aittir" denilmelidir. Bu yapılmazsa ben ne o jeepin hediye edildiğine inanırım, ne de bay Kozanlıoğlu'nun samimiyetine!
***
"Kimseye kına yaktırmam!"
Halil Ünal'ın programda söylediği en önemli cümlelerden birisi de budur bence. Halil Ünal karşıtları açık konuşmuyorlar. Hep göndermeler yapıyorlar. "Çok şey biliyoruz ama zamanı değil" havasındalar. Camiamızda gizli bilgiler havada uçuşuyor. Yıllar geçiyor bir türlü "o zaman" gelmiyor. Şimdi de Halil Ünal'dan bir gönderme geldi. "Kimseye kına yaktırmam" dedi. Ama kimler, neden kına yakacaklar orası belli değil. İçten içe bir soğuk savaş havası hakim. Birileri gizli kapaklı bir savaşın içindeler. Biz uzaktan mevzuyu anlamaya çalışıyoruz. Bizim sevdamız üzerinde oynanan oyunları biz uzaktan çözme mücadelesindeyiz.
***
Halil Ünal'ın kına muhabbetinden sonra kafama takıldı bu Kozanlıoğlu mevzusu. Kozanlıoğlu'nun istifa etmesi sonucu kim kına yakacaktı? Bu kına eylemine engel olmak için Halil Ünal istifayı kabul etmedi. Jeep olayı bir komplo muydu!? Jeep basının iddia ettiği gibi tamamen Kozanlıoğlu'nun eşine mi tahsis edilmişti yoksa farklı bir durum mu vardı!? Bu farklı durum ne olabilir!? Mesela bayan Kozanlıoğlu o gün kendi aracı arızalı olduğu için eşi tarafından o güne mahsus tahsis edilen bu jeepi mi kullanmıştı. Kuşlar da gazetecilere durumu haber verip bu fotolar mı çekilmişti!? Kozanlıoğlu bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı için, Halil Ünal da "kına yakma" eylemine dair sözlerini açmadığı için bunu anlayamayacağız tabii ki...
***
Halil Ünal sözleri arasında dikkatimi çeken bir hususta "muhalefeti gündemime almam" şeklindeki sözleri. Ortada bir muhalefet var da bizim mi haberimiz yok. Şu ana kadar gerçek anlamda bir muhalif ses duyan oldu mu!? Halil Ünal internet ortamında dolaşan ve dedikodudan öteye gitmeyen bazı sözleri dillendirenleri muhalefet olarak görüyorsa ona bir şey diyemem. Halil Ünal yönetiminde bulunanlar istifa edip sessizce kenara çekiliyorlar. Yaptıkları tek açıklama "Çok şey var ama zamanı değil!" bunu söylemek muhalefet ise, ona da eyvallah. Bugün ortalıkda dolaşan bir isim var. Mesut Hoşcan. Kendisinin önümüzdeki kongrede başkan adayı olacağı söyleniyor. Fakat o da konuşmuyor.
***
Mesut Hoşcan'ın böyle bir niyeti var mı yok mu bilemem. Ancak internet sitelerinde gördüğüm haberlere ve söylentilere karşı bir cevap vermiyorsa böyle bir niyeti var demektir. Eğer varsa o bir muhalefet lideri demektir. Madem muhalefet lideri, neden konuşmuyor!? "Ben başkan seçildiğim vakit, üyeliklerin önündeki kotalar kalkacak, hiçbir futbolcumuz satılmayacak üstüne falanı, filanı da transfer edeceğiz, bilançolarımız A4 kağıdına değil şeffaf ve A3 kağıdına yazılacak, her ay kulübün gelir ve gideri resim sitede açıklanacak, transfer görüşmeleri canlı yayında yapılacak, dergimiz yeniden yayınlanacak" türünden açıklamalar yapması gerekmez mi!? Halil Ünal'ın yanlışlarını ortaya çıkarmak muhalefet yapmak değildir. Yanlışları ortaya koymakla birlikte doğruları da ortaya koymalı ve "Bunu ancak ben yaparım" demelidir muhalefet.
***
Eğer ortada güçlü bir muhalefet yoksa iktidar kendini KRAL zanneder. Bu kendisinin kral gibi olmasından kaynaklanmaz, tek olmasından kaynaklanır. Şu an Halil Ünal'ın tavırlarına baktığımız vakit karşımızda kendisine son derece güvenen, hiç kimseyi iplemeyen, dediğim dedik astığım astık tarzında bir adam görüyoruz. Halil Ünal'ı bu kadar güçlü kılan ortada bir muhalefet cephesinin olmamasıdır. Eğer ortada bir muhalefet yoksa ahali de "Yaşasın Kral" demekten başka bir şey yapamaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder