12 Aralık 2012 Çarşamba

ESES&KASIMPAŞA dostluğunu rahat bırakın artık!

Futbol camiasının iki güzide kulübü olan Eskişehirspor ve Kasımpaşa arasındaki dostluk aradan geçen her saniye ile birlikte daha da güçleniyor ve sağlamlaşıyor. Bu dostluk öylesine büyüdü ve güçlendi ki, artık tribünlerden taştı. Eskişehirsporlular'ın ve Kasımpaşalılar'ın tüm sosyal yaşamlarının iliklerine kadar işledi. Örneğin bu hafta Eskişehir'de bir düğün var. Bu düğüne Kasımpaşa'dan bir kaç araç ile gitmeye hazırlanıyor kardeşlerimiz. Geçtiğimiz günlerde de vardı bir düğün. O düğüne de Kasımpaşa'dan 3-4 araç dolusu insanımız gitti. Kasımpaşa'dan bir kardeşimiz hastalanmış. Hastaneye gelen ziyaretçiler arasında Eskişehir'den gelenler var. Yani diyeceğim o ki, tribünlerde başlayan bu dostluk artık akrabalık boyutuna gelmiş.
***
Biz böyle düşünüyoruz da halen bunun aksini düşünenlerde varmış...
Dün tesadüfen gazeteci Mesut AL'ın Eskişehir'de oynanan Kasımpaşa maçı değerlendirmesini hayretler içinde izledim. 
Bu dostluğu çekemeyenlerin, sindiremeyenlerin bu tür yorumlarına alışmıştım ama bir gazetecinin bu tarz yorumlar yapması beni hem şaşırttı, hem de derinden üzdü.
Efendim, Mesut AL'a göre Kasımpaşa karşısısında galip gelemeyişimizin tek sebebi bu dostluk meselesinin abartılmasıymış. Tribünlerde dostluk gösterileri yapılınca futbolcularımızda konsantrasyon bozukluğu oluyormuş. Mesut AL'ın dile getirdiği bu yorum aslında yeni ve Mesut AL'a mahsus bir yorum değil. Bu dostluk başladığı günden bu yana Kasımpaşa takımı karşısısında kaybettiğimiz her puanının ardında gerek internet ortamında gerekse tribün ortamında bu yorumları yapanlar vardı. Şimdi de bir gazeteci çıkıp bu yorumların aynısını dile getirdi.
***
Başta Mesut AL olmak üzere, bu tarz yorum yapanlara sormak gerekli;
Ligin dibine demir atmış olan Akhisar karşısında da mı dostluktan dolayı kaybettik...
Büyük dostluk gösterileri yaptığımız için mi 10 kişi kalmış FB'yi yenemedik!?
Elazığ maçında taraftarlarımız eski kalecimiz İvesa'yı sevdiği için mi puan kaybettik!?
Sivas maçında Kerem Atılmaz ve Rıza olan sevgilerinden dolayı mı futbolcularımızın konsantrasyonları bozuldu ve puan kaybettiler!?
Eskişehirspor hiçbir maçta puan kaybetmedi de sırf dostluktan dolayı Kasımpaşa maçında mı puan kaybetti!?
***
Temeli 1965 yılına dayanır bu dostluğun.
Eskişehirspor 1965 yılında kurulur ve ilk resmi maçını Kasımpaşa ile yapar.
Bu sebepledir ki, Kasımpaşa'ya karşı hepimizin bir sempatisi vardır.
Üç İstanbul takımı dışında Avrupa'ya ilk transfer olan futbolcumuz Ender Gonca da Kasımpaşalı'dır. Hacı Hüsrev Mahallesi'nden ESES'imize gelip, Avrupa'ya giden ilk futbolcumuz olma ünvanını kazanır.
Yıllar sonra Eskişehirspor ve Kasımpaşa'nın yeniden karşı karşıya geleceği bir lig maçı öncesinde Kasımpaşa tribünü liderlerinde Selim kardeşim ile birlikte bugün akrabalık derecesine gelen bu dostluğun ilk kıvılçımını ateşledik. Hıncal Uluç adlı kalemşörün "Bu maçta kan akar" dediği o maçta öylesine bir dostluk örneği sergilendi ki, en üst düzey yetkililer tv kanallarına çıkıp bizi tebrik ettiler. O zamanın İstanbul Valisi'nin şu açıklaması son derece manidardır "Eskişehirspor ve Kasımpaşa bugün bizlere ve tüm ülkeye örnek teşkil edecek bir davranış sergilediler. Ülkemizdeki tüm taraftarlar bu iki kulübümüzü örnek almalılar. Onları taklit etmekten çekinmemeliler."
***
Bu dostluk ülkemiz futbol seyircisine büyük güzellikler yaşattı...
EStiklal Caddesi esnafı halen yapılan o büyük kardeşlik yürüyüşünü konuşuyor...
Fenerli, Gassaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonlu...
Herkes bu büyük dostluğu kıskanır ve imrenir durumda iken, kendi içimizdeki bazı gönüldaşlarımızın bu dostluğu günah keçisi haline getirme çabası boşa çıkmakla birlikte bizleri üzmektedir.
Bu dostlukla uğraşmayı bırakın,
Siz de keyfini çıkarmaya çalışın...
"İstemezük de iztemezük" diye ısrar ediyorsanız da;
Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz sizden!

4 yorum:

  1. kasımpaşadan esesli kardeşlerime selam olsun. seviyoruz sizi seviyoruz

    YanıtlaSil
  2. soyadi Erdogan lara biraz korkarak yaklasiyorum ama Eskishirli olmandan korkum azaldi!:)) Belcika,da yasayan ESESliyim son 10 yildir uzak kaldim tribunlere.taraftarlar arasinda dostluk koprulerinin olmasi harika bir olay bunu siddetle destekliyorum fakat forumlari takip ettigimde yalnizca kasimpasa kalmis etrafimizda sebeblerini genc kardeslerimizin yorumlarinda goruyorum mubarek agizlarindan bal damliyor ve sunu anladim deplasman maclarina goturulen bu gencleri korkunc kotu yetistirmisik Takim icin fedakarlik yapan degil kendi egolarini tatmin eden guruplar olusmus buda beni rahatsiz etti.cozum varmi var elbette istedikten sonra daha iyisini yapmak tabiki mumkun.Burada Genk yakin oldugu icin onun maclarina gidiyorum sinirsiz alkol satiliyor ve bir tek olay olmuyor kale arkasinin bir tanesi ayak ta seyirci aliyor orasi hem ucuz hemde fanatiklerin toplanma yeri bir iki denedim bana gore degil dedim normal tribune gectim 60bin nufuslu bir sehir 25bin kapasiteli saha her mac %80 dolu yani fazla uzatmiyayim Istabul haric anadolu takimlari ile dostluk guruplarini olusturup Bizansin hehomanyasini yok etmeliyiz
    saglicakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdoğan bey alakanıza teşekkür ederim.
      Ben Eskişehirspor misyoneri olarak görürüm zaman zaman kendimi. Her zaman söyleriz Eskişehirspor bizim için sadece bir futbol takımı değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Yani bizim ideolojimizdir. O halde bizde bu ideolojinin misyonerleri olmalıyız. Eskişehirspor kültürünü her yşere taşımalı, herkese anlatmalıyız ve sonuçta Eskişehirspor'u herkese sevdirmeliyiz...

      Sil