5 Kasım 2012 Pazartesi

MHP Kurultayı'ndan mesaj var...

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Kurultayı tam bir demokrasi şöleni içinde geçti...
Kurultay'da "büyük olaylar" çıkacağı beklentisiyle rekor düzeyde bir medya mensubunun takip ettiği Kurultay'da bu yöndeki beklentiler tamamen boşa çıktı. Ülkemizde örnek gösterilebilecek olgunlukta bir Kurultay yaşandı Ankara'da. Bu kurultayı böylesine bir demokrasi şöleni halinde geçmesinde ve şer güçlerin beklentilerinin boşa çıkartılmasında elbette Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin çok büyüt katkıları olmuştur.
***
Bahçeli bu kurultay sürecinde göstermiş olduğu sağduyulu yaklaşım ile ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu bir kez daha dost düşman herkese ispat etti. Öncelikle kendisine karşı MHP bünyesinde bulunan herkesin aday olabileceğini ve kendisini destekleyenlerin buna sağduyu ile yaklaşmaları gerektiğini söyleyerek parti içi demokrasinin önünü açan Bahçeli, rakiplerinin propaganda sürecinde kendisine yönelik eleştirilere cevap dahi vermeyerek polemik oluşmasına müsaade etmedi. Bazı kesimlerin iftira ve fitne girişimleri karşısısında da "it ürür kervan yürür" mantığıyla hareket ederek bu kaosun içine hem kendisini hem de MHP'yi sokmadı. Kurultay günü "bende diğerleri gibi sıradan bir adayım, eğer onların posterleri asılmıyorsa benim posterimde asılmasın" diyerek kendisini tek adam olmakla suçlayanlara da önemli bir ders verdi. Bahçeli'nin bu davranışı da yetmedi, adaletsizlik olacağını söyleyerek Genel Başkan sıfatıyla yaptığı konuşmadan sonra Aday sıfatıyla yapacağı konuşmadan feragat etti. Diğer adaylara karşı adaletsizlik olmaması ve onların haklarını gaspetmemek adına yapılan bu davranışta ülkemizde alışılmadık bir davranıştır.
***
Kurultay salonunda diğer adayların da parti içi demokrasi adına büyük bir özveri gösterdikleri hepimizin malumudur. Ülkücü edep ve gelenekler dahilinde gerekli konuşmalar, eleştiriler yapılmış ve takdir delegenin hür iradesine bırakılmıştır. Delegenin iradesi sonucu belirlemiş ve Devlet Bahçeli yeniden parti genel başkanlığına seçilmiştir. Kurultayda ortaya çıkan sonuç MHP ve ülkemiz için en hayırlı sonuç olmuştur. Bu sonuç aynı zamanda farklı yerlere farklı mesajlar da vermiştir. Devlet Bahçelinin aldığı oylar, Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu'nun aldığı oylar mesaj yüklü oylardır. Elbette Kurultay'daki demokratik şölende bazı kesimlere bir mesaj olarak gitmiştir.
***
Delegenin hür iradesi ile ortaya çıkan bu sonuçların verdiği mesajlardan en önemlisi elbette partideki iktidara olmuştur. Halkın iradesini yansıtan delege iradesi parti içi iktidara seslenerek "daha çok çalışmalısınız" mesajı vermiştir. Türkiye'de ne yazık ki, "lider Merkezli" bir siyasi yaşam sürülmektedir. MHP delegesi bu konuda önemli bir mesaj vermiştir. Parti içi organlarda çalışanlara "Her şeyi liderden beklemeyin, lider sizi parti içi iktidarda tutabilir ancak bu da bir yere kadar" mesajı verilmiştir. MHP lideri Devlet Bahçeli son derece kritik bir dönemden geçen ülkemizde partiyi en iyi düzeyde tutabilmeyi başarmış ve bunun sonucunda parti tarihinde ilk kez iki dönem üst üste TBMM'ye girme başarısını göstermiştir. Bundan böyle herkes daha çok çalışmalıdır. Teşkilat ile bütünleşilmeli, teşkilatın talepleri Genel Başkan'a net bir şekilde iletilmeli, önümüzdeki yerel seçimler için çok iyi bir çalışma programı hazırlanmalıdır. MHP delegesi artık "liderin hatırına" parti yönetiminde hiç bir etkinlik gösteremeyenleri sırtında taşımayacağı mesajını vermiştir. Bu mesajı alması gerekenler bu sonucu çok iyi okumalıdırlar...
***
MHP Üst kurul delegeleri parti içi muhalefete de önemli bir mesaj vermiştir; "Eleştirilerinizde haklısınız, ancak parti içi demokrasi adına fitne yaratmayın, iftira boyutuna varan iddialarla karşımıza çıkmayın. Önce parti için çalışın, daha çok çalışın. Kurultay sürecinde harcadığınız performansı parti için de harcayın. sırf genel merkezi eleştirerek değil, en azından kendi bölgelerinizde partimizi çok iyi yerlere getirerek karşımıza çıkın!"
MHP delegesinin bu mesajı çok önemlidir. Özellikle Koray Aydın'ın şu kurultay sürecinde gösterdiği performansı önümüzdeki yerel seçimlerde gösterip gösteremeyeceğini delege ve bizler çok büyük bir merakla beklemekteyiz. Bunun yanı sıra Koray Aydın'ı vargüçleriyle destekleyen, gecelerini gündüzlerine katan Ozan Arif ve Ümit Özdağ gibi partimizin simge isimlerinin kurultay sonrasında partimiz adına yapacakları çalışmaları delege ve bizler büyük bir merakla belkemekteyiz...
Musavat Dervişoğlu Bey'in almış olduğu oyların sayısı çok düşük olabilir. Bu bence kendisinin kötü bir idareci ve aday olduğundan değil, adaylığının zamansız olduğundan kaynaklanmıştır. Yaptığı konuşma ile milyonlarca MHP'linin gönlünde taht kurmuştur. Birleştirici özelliğinden bu camia mutlaka faydalanmalıdır.
***
MHP 10. Olağan Kurultayından çıkan en önemli mesaj ise, MHP bir dönüşümün içine sokmaya çalışan fitnecilere gelmiştir. MHP'yi CHP'lileştirerek AKP ve Cemaatin dümen suyuna sokmaya çalışanlara karşı tüm camia büyük bir ders vermiştir. Kurultay sürecinde yaptıkları yayınlarla halkımıza "kurultayda büyük olaylar olabilir" düşüncesini şırınga eden yandaş medya mensupları bu beklenti ile rekor seviyede bir katılımla takip ettiler kurultayı. Ancak bekledikleri olmadı. Kurultay ülke tarihine örnek olarak geçecek bir demokrasi şöleni olarak yapıldı. Tüm adaylar kendilerini rahatça ifade edebildiler. Tüm adayların taraftarları kendilerine ayrılan bölümlerde adaylarını rahatça destekleyebildiler. En ufak bir hareketlenmeyi dahi ekranlarına "Aman ne güzel herhalde MHP'liler nihayet birbirlerine giriyorlar" diye duyurmaya kalkışanlar suratlarında Osmanlı tokadının ağırlığını hissettiler. MHP Kurultayında delege bu fitnecilere seslendi: "Bizimle uğraşmayın. MHP bu ülkede TÜRK kimliğinin ve Cumhuriyet ilkelerinin yılmaz bir bekçisi olarak yamaya devam edecektir. Sizin toplum mühendisleriniz bizi dönüştüremeyecekler. Biz dün olduğu gibi bugün de, BİR'iz, BERABERiz... Yarında yüreklerimizdeki ÜLKÜCÜLÜK sevdasıyla hep BİR olacağız!"
***
MHP kurultayı üzerine düşen tarihi sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmiştir. Ülkemize böylesine bir demokrasi şöleni yaşattıkları için o salonda bulunan binlerce MHPliye şükranlarımı sunar, sonuçların ülkemiz için hayırlar getirmesini dilerim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder