29 Kasım 2012 Perşembe

Kasımpaşa artık AKP'nin takımı (mı)!?

Yargı siyasallaştı...
Polis siyasallaştı...
Eğitim siyasallaştı...
Sağlık siyasallaştı...
Asker siyasallaştı...
Medya siyasallaştı...
Din siyasallaştı...
Ve sonunda futbol da vıcık vıcık politikaya battı....
***
AKP iktidarı yaşamımızın her alanında gizli bir darbe gerçekleştiriyor.
Milletimizin dini duygularını sömürerek elde ettikleri güç sayesinde her alanda varlıklarını kabul ettirme çabası içindeler. Bunu da büyük ölçüde başarıyorlar. Bunun açık bir örneğini Kasımpaşa'da bire bir yaşıyoruz. AKP ve cemaat yandaşı zengin bir zümre gelip futbol takımını satın aldı ve bu futbol takımına gönül verenlerin tamamını yok sayarak, yeni bir düzen kurma çabası içindeler. Bu çabalar ne kadar üzücüdür ki, başarıya ulaşıyor. Gerçek Kasımpaşa taraftarı tüm bu yapılanları kabullenmiyor ve maçları boykot ederek tepkisini ortaya koyuyor. Bu boykota uymayan yandaş ve de Kasımpaşa'yı ikinci takımları olarak gören bir kısım taraftar Kasımpaşa'daki direncin kırılmasında önemli bir rol oynuyor...
***
Kasımpaşa Futbol takımının yeni yönetimi kendi uydurdukları LOGO'yu halka benimsetme çabaları çerçevesinde geçtiğimiz günlerde yeni bir uygulama başlattılar. takımdan bir iki oyuncuyu yanlarına alarak okul okul dolaşıp, yeni logolu ürünler dağıtarak küçücük çocukların beyinlerini yıkamaya çalışıyorlar. "Yeni logonuz bu. Bunu kabullenin, biz size böyle küçük rüşvetler vererek bunu kabullendireceğiz, kabullenmek zorundasınız" diyorlar yaptıkları işlerle... Bunu yaparken yanlarında önemli bir ismi de dolaştırıyorlar. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan... Belediye Başkanı siyasetçi kimliğiyle bu gezilere katılıyor ve çocukları kandırmaya çalışıyor.
***
Kasımpaşa'nın yeni yönetimi AKP ile el ele vermiş, ARMA SEVDASI ile savaşıyor...
Kasımpaşa Stadı'nda bir tribün Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'ne tahsis edilmiş...
Belki de bunun örneği başka bir yerde yoktur...
Bu gençlik merkezinin AKP'nin Gençlik Kolları'na hizmet ettiğini tüm Beyoğlu halkı bilmektedir...
Beyoğlu Belediye Başkanı bu beyin yıkama savaşında en önde yürüyor...
Belediye başkanı kimin başkanıdır...
Sadece ARMA düşmanı kulüp yönetiminin mi, yoksa kendisine oy veren ARMA sevdalısı Kasımpaşa taraftarının mı!?
Galata Spor Kulübü'nün başkanı değil midir!?
Hasköy Spor Kulübü'nün başkanı değil midir!?
Cevizli Spor Kulübü'nün başkanı değil midir?
Tophane Tayfun'un başkanı değil midir!?
Taksim Spor Kulübü'nün başkanı değil midir!?
Kasımpaşa için verdiği bu mücadelenin kaçta kaçını Beyoğlu'nun diğer takımları için vermiştir?
***
Gerçek ARMA sevdalısı Kasımpaşalıları yok sayan bu zihniyet, şunu unutmamalıdır ki, yok saydıkları bu insanların kapılarına gideceğiniz gün de mutlaka gelecektir. 1 Sene sonra yerel seçimlerde o kapıları tek tek dolaşacaksınız. İşte o gün yok saydığınız o kutlu ARMA yüzünüze bir şamar gibi inecektir...
Boykot kararına uymayarak ARMA sevdası yolunda verilen mücadeledeki direnci kıran çift formalı sözde taraftar da artık gerçekleri görmeli. Bu ARMA düşmanlarının oyunlarına gelmekten kendilerine kurtarmalıdırlar. Boykot kararını sürdüren ARMA sevdalısı tribün liderlerinin kararlarına saygı duyulmalı ve boykot kararına istisnasız uyulmalıdır. Mücadele AKP'nin at oynattığı tribünlerde değil, ARMA sevdalısının varolduğu sokaklarda, sosyal medyada ve demokratik her alanda yürütülmelidir.
***
Tribünlere girip orada protestolar yapılması için tribün liderlerine baskı yapılması da anlamsızdır. Tribün liderlerinin taraftar üzerindeki etkisini herkes bilir. Zengin zümre ve AKP'nin işbirliği içinde yönettiği Kasımpaşa futbol kulübü emin adımlarla AKP'nin takımı olma yolunda ilerlemektedir. Her şeyi göze almış görünüyorlar. Böyle bir ortamda tribün liderlerinin taraftarı stada sokarak yapacakları her türlü protesto eylemi sonrasında emin olunuz ki, AKP güdümündeki polis gerekeni yapacak ve akla hayale gelmeyecek suçlamalarla bu insanları gözlem altına alıp, sindirme taktiği uygulayacaktır. Sindiremedikleri takdirde de daha ileri boyutlara gidip, onları bir şekilde içeri atmanın yollarını bulacaklardır.
***
Tribün liderleri hepimiz kadar bu ARMA'nın sevdalısıdır ve en az bizler kadar bu acıyı hissetmektedirler. Onlar da mutlaka bazı şeyleri ölçüp biçip öyle karar alıyorlardır. Her şeye rağmen boykot kararı devam ettiriliyorsa, bizlerin de bu karara saygı duymamız ve koşulsuz olarak uymamız gerekmektedir. 
Unutmayalım "Zalimin zulmü varsa, Mazlumun Allah'ı vardır!"

2 yorum:

  1. hala anlamis degilim kasim pasa ile nasil kardes olduk Ben uzun yillardir Eskisehir disindayim bu konu hakkinda hic bir bilgim yok. Dger Anadolu takimlari icinde dayanisma icinde oldugumuz bir takim varmi yoksa hepsi ile kavgali miyiz!!!???

    YanıtlaSil
  2. Paşa eses kardeşligi yazın arama motoruna

    Biz KASIMPAŞALIYIZ..!

    YanıtlaSil