3 Haziran 2012 Pazar

Neden Olimpiyat Stadı? Neden Kasımpaşa Stadı değil!?

Avrupa kupaları için stat arayışlarının devam ettiğini belirten Eskişehirspor yöneticisi Ekrem Birsen 
“Avrupa kupalarına gitmemiz durumunda bize bir stat lazım olacağını 
defalarca dedik. Şimdi stat arayışlarımız devam ediyor. Avrupa
maçlarımızı yüksek olasılıkla İstanbul Olimpiyat Statı’nda oynayacağız. 

Ancak Ankara 19 mayıs Stadı içinde çalışmalarımız sürüyor. Henüz Tff 
UEFA Kupalarına gidecek takımların listesini açıklamadı. Bu liste 
açıklanır açıklanmaz bizde stat işini kesinleştireceğiz” dedi.



Dedi de ne oldu!? Yıktı perdeyi eyledi viran. Ekrem Birsen mevcut yönetimin sesi. Sesin kaynağı belli. Basiretsiz, beceriksiz ama hasbelkader bugüne kadar sportif olarak başarı yakalamış, takımı bu ligde tutmayı başarmış bir yönetimin sesi. İlahi Adalet'in tecellisi ile birlikte Eskişehirspor'un UEFA Avrupa Lig'inde oynama şansı yakalaması Türkiye için büyük bir ayıbı da gözler önüne serdi. Türkiye'nin en önemli kulüplerinden biri olan Eskişehirspor uluslararası bir maç oynayacağı stad bulamıyor. Eskişehir kent olarak futbol kültürünün en gelişmiş kentlerin başında gelir. Türk futbolunda adını tarihe yazdırmış uluslararası alanda bir çok mücadele de bulunmuş, önemli başarılar kazanmış, Sevilla zaferi ile hem içerde hem dışarda tarihe geçmiş bir takım. 


Ve gelin görün ki, bu takım aradan geçen yıllar sonrasında kendi kentinde uluslararası maç oynayacağı bir stad bulamıyor. Bunun yanısıra futbol kültürünün fb, gs, bjk taraftarlığından öte gidemediği, kendi kent takımlarına sahip çıkılmadığı birçok şehrimizde ise, mükemmel boyutlarda stadlar bir bir yükseliyor. Bu stadları doldurmak için ya fb, gs, bjk maçı olması gerekli ya o takım çok üst sıralar için mücadele etmesi gerekli. (ki öyle olduğu vakit bile bilet fiyatlarının çok ucuz olması ve yanında sevgilisini ya da eşine getirene biletin bedava olması gerekli...) Eskişehir'de ise, onlarca yıldır kullanılan emektar stad 3. Lig'de bile olsa ülkenin en pahalı bilet ücretmleri uygulanıyor ve o stad yine de doluyor. Böylesi bir kent bugün uluslararası bir organizasyona katılmak için kendi kenti dışında stad arama çabasına girdiyse bu ayıp sadece Eskişehirspor yönetiminin değil, bütün Türkiye'nin dir. Bu ülkeyi yönetenlerin de en az Eskişehirspor'u yönetenler kadar payı vardır bu ayıpta.


Bu ayıptan ESES sevdalıları dışında kalan herkes kendi payını almalı ve başını önüne eğerek utanmalıdır!!!


Şimdi gelelim mevcut yönetimin stad arayışlarına. Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Birsen'in yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki, yönetim Olimpiyat Stadı'nda oynamak için girişimlerde bulunuyor. 81 bin kapasiteli Olimpiyat stadı'nda 20 bin ESES sevdalısı bile olsa o stadda hiç seyirci yok gibi oluyor. Stadın 3/4'ü boş çünkü. Yönetim Olimpiyat Stadı olmazsa Ankara 19 Mayıs stadı diyor. Peki hiç aklınıza Kasımpaşa RTE Stadı gelmiyor mu. İstanbul'un göbeğinde 400 bin nüfuslu bir Eskişehir var. Eskişehirspor sevdalılarının SEMTİMİZ KASIMPAŞA dedikleri bir yler var. Burası hiç aklınıza gelmiyor mu!? Kasımpaşa Stadı'nda ESES sevdalıları ve Kasımpaşalı kardeşlerimizle oluşturulacak ambians sonucunda rakip takıma mükemmel bir baskı kurulabileceği hiç aklınıza geldi mi acaba.!? Bu konuyu Kasımpaşa yönetimi ile konuşmayı düşündünüz mü acaba!? Bırakın bu konuyu kardeş takım Kasımpaşa'nın yeni yönetimi ile hiç irtibata geçtiniz mi acaba!?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder