22 Haziran 2012 Cuma

Nagehan Alçı Şehit haberlerine "SANSÜR" istedi

AKP hükümetinin en önemli projelerinden biri olan ve pkk terör örgütüne verilen tavizlerle yürütülen "Açılım" projesi ile "İleri Demokrasi" projesinin en önemli tetikçilerinden biri olan Nagehan Alçı şehit haberlerinin ve Ordu'nun yaptığı operasyon haberlerine "YASAK" getirilmesini istedi. 21 Haziran akşamı CNNTÜRK televizyonunda Dört Bir Taraf adlı programda konuşan tetikçi Nagehan medya'nın Dağlıca türü saldırılar sonrasında büyük fotoğraflar yayınlayarak haberler yapmasının pkk'nin reklamını yaptığını belirterek bu tür haberlerin mutlaka yasaklanması gerektiğini söyledi
***
Hükümet zaten kısmi bir sansür uyguluyor bu tür haberlere. Şehit cenazelerinde halkın bulunduğu bölümler hiçbir tv kanalında gösterilmiyor. Sadece bürokratik tören kısmı ya da Cenaze Namazı kısmı gösteriliyor. Anaların, babaların feryatları, vatandaşın infiali ekranlara ya da sütunlara taşınmıyor artık. Hükümet bu tür haberlerden büyük rahatsızlık duyuyor. Bu rahatsızlığı sebebi de bu tür saldırılar sonrasında yapılan anketlerde AKP'nin önemli oranda oy kaybediyor olmasıdır. Yoksa pkk'nin reklamı falan kimsenin umurunda değil. Ülkedeki terör sorununu, Kürt Sorunu olarak adlandıran kendileri pkk'nin reklamını yapmıyor da şehit haberleri ve ordumuzun karşı operasyonları mı terör örgütünün reklamını yapıyor. Dağlıca saldırısından sonra "Sayıca fazlaydılar, üstelik silahları da vardı" sözleriyle Başbabakan Yardımcısı Bülent Arınç hem ordumuzu küçük düşürürken hem de pkk'nin reklamını yapmıyor muydu!? AKP tetikçisi Nagehan Alçı sayın Arınç'ın bu sözlerine karşı neden sessiz kaldı acaba?
***
Bir taraftan ileri demokrasi çığırtkanlığı yapacaksınız bir taraftan basına sansür isteyeceksiniz. Bir taraftan özgürlükten bahsedeceksiniz bir taraftan da toplumsal direncin dinamik gücü olan üniversite öğrencilerinin açtıkları pankartlar yüzünden kodese tıkılmasına sessiz kalacaksınız. Bu nasıl bir ileri demokrasi anlayışıdır, anlamak mümkün değil. Basın kuruluşlarının şehit haberlerini büyük boy fotoğraflarla ve tam sayfa olarak vermesinin Pkk'nın reklamını yapmak ve örgüte destek olmak anlamına geldiğini söyleyen tetikçi Nagehan'a sormak gerekli: "Ey Nagehan Alçı, tetikçiliğini yaptığınız hükümet sigaraya yaptığı aşırı zamlarla hangi terör örgütünün ekmeğine yağ sürdü!?... Yapılan zamlar sonrasında zirve yapan sigara kaçakçılığında pastayı kimler nasıl bölüştüler!? Sigara'ya yapılan zammın sadece halkın sağlığının düşünülerek yapıldığına gerçekten inanıyor musunuz!"
***
Nagehan'ın dün (21 haziran 2012) CNNTÜRK'te yaptığı konuşma bunların gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Halkımız artık uyanmalı. CHP ve MHP Halkımıza gerçekleri anlatabilmek için daha etkin çalışmalar yapmalı. Her iki parti de ilçe teşkilatlarından genel merkez yapılanmalarına kadar her noktasında devam eden iç çekişmeleri bir yana bırakıp halkın sorunlarıyla ilgilenmeli ve kendi iç dünyalarından çıkarak halkın arasına katılmalıdırlar. Şu gerçeği unutmamak gerekir ki, AKP'ye oy veren yaklaşık %20'lik bir kesim AKP'nin icraatlarını beğenmemekle birlikte alternatif göremedikleri için bu partiye oy vermektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder