9 Haziran 2012 Cumartesi

Hasan GÜL’e kim sahip çıkacak!?


Hasan GÜL’e kim sahip çıkacak!?


Hasan GÜL…
Eskişehirspor sevdalısı olup da onu tanımamak mümkün değil. Sadece Eskişehirsporlular değil, Eskişehirspor’un rakibi olan birçok takımın tribünleri de onu çok iyi tanır. Hiç kimsenin gitmediği deplasmanlarda o hepimizi temsilen vardı. Çoğu zaman rakip takımın taraftarları onu alırlar izzet-i ikramda bulunurlar ve kendi tribünlerinde misafir ederler.
Hasan Gül hayatı deplasman yollarında geçmiş, yüreği ESES sevdası ile dolu bir adam. Son zamanlarda yüreği dayanamadı bazı şeylere. Son yıllarda bazı deplasmanlarda Hasan Gül soluğu hastanelerde almaya başladı. Yaşlanıyor, yaşlı kalbi ESES’in durumuna dayanamıyordu. Her geçen gün biraz daha sağlığını kaybediyor Hasan GÜL. Sağlığını kaybettikçe yalnızlığı artıyor. Son olarak Ankara’da bir ameliyat geçirdi. Ameliyat başarılı geçti ancak yaşamın zorluklarıyla mücadele eden bedenini ayakta tutabilmesi için doktorlar iki tane baston verdiler ellerine.
Şimdi otogarda yatıp kalkıyor ve iki bastonun desteğiyle yaşama tutunmaya çalışıyor.
“Yeter artık Hasan amca, bundan sonra deplasmanlara gitme!” demeye kalkışıyoruz.
Hemen celalleniyor, gözleri büyüyor bir anda:
“Sen ne diyorsun be! Öleceğimi bilsem yine giderim”
Sevda da bu değil mi zaten. Her şeye rağmen gitmek. Ölümüne gitmek. Sevdan nereye gidiyorsa ardı sıra gitmek. Ruhunla, bedeninle, yüreğinle gitmek.
Hasan Gül de öyle yapıyor. Gidiyor, yavaş yavaş gidiyor sevdasının peşinden. Önce kalbi zorladı onu. Şimdi bacakları gitmiyor yüreğinin peşinden. İki bastonla gitmeye çalışacak artık.
Hasan Gül, yüreğindeki Eskişehirspor sevgisi ile camiamızda sembol olmuş isimlerden biridir. Bizler yani Eskişehirspor sevdalıları, bilet kuyruğunda beklerken yaptığımız gibi yine bilet ve otobüs parasından artanla aldığımız simidi ikiye bölüp paylaşacağız onunla, gücümüz neye yeterse onu yapacağız. Fakat artık Hasan Gül’e daha fazlası yapılmalı. Sıcak bir yatağı olmalı artık. Önüne birkaç tabak sıcak yemek konulmalı. Yerinden doğrulmaya çalışırken elinden bir tutan olmalı. Evet elinden bir tutan olmalı.
Gidiyor dedik ya, gitmeden onun için BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ. Şehrimizin  ileri gelenleri, işadamları, kaymakamları, belediye başkanları, valimiz ve de en önemlisi Eskişehirspor yönetimi…
Evet en önemlisi de Eskişehirspor yönetimi. Eskişehirspor sevdalıları kulüp yönetiminden en azından bunu yapmalarını bekliyor. Bu camianın sembol isimlerinden biri olan Hasan Gül’e sahip çıkılmalı. Yıllardır sözlerin verilip de tutulmadığı, üzerinin bir türlü kapatılmadığı o açık tribünün emektarlarından biridir Hasan Gül. Anladık kapatmayacaksınız açık tribünün üzerini ama en azından o tribünlerin emektarlarından biri olan Hasan Gül’e sahip çıkın. Elinizi uzatın. Hasan Gül’ün hayatının bu zor dönemlerini huzur içinde geçirmesi için harcanacak para belki de pavyonlarda barlarda harcanan fındık fıstık parası kadar bile değildir.
Eskişehirli vefalıdır, vefa da sadece bir semt değildir. İnanıyoruz ki, şu andan itibaren birçok büyüğümüz Hasan Gül için seferber olacaktır.
Bu taraftar seni yalnız bırakmaz Hasan Amca!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder