4 Temmuz 2012 Çarşamba

NEFER Meselesi!..

NEFER bir tribün gurubudur. Bugün Eskişehirspor camiasının en büyük tribün gurubu olma özelliğini kazanmıştır. Kurulduğu günden bu yana tribünlerden büyük bir teveccüh görmüş ve bugün bu noktaya gelmiştir. Eğrisiyle doğrusuyla bugünlere geliş öyküsünü şöyle bir hafızalarımızda yokladığımız vakit artılarının çok fazla olduğunu görebiliyoruz. Elbette kusurları da olmuştur. Bu kusurları gidermek ve NEFER'i daha iyi noktalara getirmek de bizim, yani tüm Eskişehirspor sevdalılarının görevidir.
***
Şahsım adına zaman zaman Nefer'in kusurlu bulduğum noktaları hakkında eleştirel yazılar yazdım. Zaman zaman da, gerek Mesut Arıbakan gerekse de Murat Diri kardeşlerime bu eleştirilerimi bizzat ilettim. Bazı eleştirilerimizi dikkate aldılar bazılarını da dikkate almadılar. Bu da gayet doğaldır. Çünkü herkes benim gibi düşünmek zorunda değildir. Nefer'i kendi faaliyet alanında eleştirmek ile bir eleştirmen edasıyla yaptığı her şeyi eleştirmek(!) arasında çok fark vardır. Nefer'in bugüne kadar yozlaşan tribünlerimizi yeniden gittiği her yerde sempati ile karşılanan bir camia haline getirmek için attığı adımları hiçbirimiz yok sayamayız. Bu yapılanları hem biz zaman zaman çeşitli ortamlarda yazdık, anlattık, hem de sevgili Murat Diri 2 Eylül gazetesinde süren dizi röportajında anlatmaya devam ediyor.
***
Nefer gurubu Yeniden Büyük Eskişehirspor idealine ulaşmak anlamında kendi adıma bu caimanın son şansıdır. Bu söylemimi belki bazı arkadaşlar biraz abartılı bulabilirler, ancak ben Eskişehirspor'a olan sevgimden nedeniyle putperest damgası yemiş bir gönüldaşınız olarak bunu söylüyor ve buna yürekten inanıyorum. Gördüğümüz hataları bir eleştirmen edasıyla değil de aynı davaya gönül vermiş bir dava arkadaşı edasıyla Nefer'in liderine ulaştırdığımız zaman Nefer'in daha iyi ve daha az kusurlu bir tribün gurubu olmasına katkı sağlarız. Ancak belli kesimlerin Nefer'e olan hınçlarını kusmak için ortaya attıkları mesnetsiz iddiaların uçuştuğu ortamlarda eleştiri yapmaya kalkarsak hem Nefer düşmanlarına hizmet etmiş oluruz hem de Nefer'in daha iyi olması yönünde atılması muhtemel adımlara mani olmuş oluruz.
***
Ne benim ne de Murat Diri'nin hiç bir ESES sevdalısına Nefer'i eleştirmeyin deme hakkımız yoktur. Bilakis yapıcı eleştiri ne kadar artarsa Nefer'in büyümesi ve Yeniden Büyük Eskişehirspor idealinin güçlü bir neferi olması daha da hızlanacaktır. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi bu eleştiriler doğru yerde ve doğru zamanda yapılmalıdır. 
***
Nefer'e yöneltilen birçok eleştiriye hem ben hem de Murat Diri defalarca gerekli cevapları verdi. Bundan böyle de ben sabırla cevap vermeye devam edeceğim. Çünkü yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen benim nazarımda Nefer halen bu camianın en büyük umududur. Ben Nefer'den yana olan bu umudumu asla yitirmeyeceğim. 
***
Son olarak Murat Diri başta olmak üzere Nefer gurubunun tüm mensuplarına gördüğüm bazı konularda eleştirilerimi iletmek istiyorum. Özellikle www.eskişehirspor.com forumlarında son dönemlerde yürütülen Nefer'i linç operasyonu sırasında gerçek anlamda eleştiri yapan ve iyi niyetlerinden şüphe etmediğim bazı arkadaşlara yönelik tehdit mesajlarının hiçbir şekilde Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci ile bağdaşmadığını söylemek isterim. Bize karşı yapılan maksatlı ya da maksatsız tüm eleştirilere gerekli cevapları verebilecek güce sahibiz. Küfür ve tehdit aciz insanların silahıdır. Biz hiçbir zaman bu konumda olmamalıyız. Eskişehirspor sevgimiz ve aldığımız yaşam terbiyesizi bizleri "farklı" kılmalıdır. Elbette hakedenlere hekettikleri mutlaka verilmelidir. Bu zaman zaman yapıldı. Ancak bu hiçbir zaman küfür ve tehditle yapılmamalıdır. Biz Eskişehirspor'un Nefer'leri olarak her zaman alnımız açıktır. Bize yöneltilecek her türlü mesnetsiz iddia ve eleştiriye cevap verecek sabrımız olmalıdır. Bizim sabrımızın sınırları hiçbir şekilde zorlanmamalıdır. Hatta sabırımızın sınırı olmamalıdır.
***
Nefer, Murat Diri ile beklenmedik şekilde büyümüş ve büyümeye devam edecektir. Ona güvenim her zaman tamdır. Bugün mübarek Beraat Kandili. Yani yerin göğün sahibi Tanrımız Allah-ü Teala'nın af kapılarını sonuna kadar açtığı bir gece. İnananlar bu gece tövbeleri sayesinde günahlarından beraat edecekler. Tanrımızın af kapılarını açtığı, kulları ile barış ilan ettiği bir günde Murat Diri de barış ilan etmeli ve Yeniden Büyük Eskişehirspor idealine giden yolda yeni bir sayfa açmalıdır. Karşılıklı sevgi ve saygı ortamında Eskişehirspor sevdalıları BİR oldukları vakit önlerinde hiçbir güç duramayacaktır! 
***
Daha önce olduğu gibi bundan böyle de Nefer hata yapacaktır. Nefer hata yapmasın beklentisinde olanlar bizimle yürüyemezler bizi eleştiremezler. Her hatasında biz Nefer'i yerden yere vurursak orda amaç üzüm yemek değildir bağcıyı dövmek olur. Nefer, hatasıyla sevabıyla BİZİMDİR. Ve şu anda tribünlerde bizim en büyük gücümüzdür. Bu gücü iyi yönde kullanmamız için bizim Nefer'i Nefer'in de bizi sevmesi şarttır. Birbirlerini sevmeyen insanların başarılı olması da mümkün değildir. 
***
Bu vesile ile tüm Eskişehirspor sevdalılarının ve İslam aleminin kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.
YAŞASIN ESKİŞEHİRSPOR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder