16 Temmuz 2012 Pazartesi

MHP İstanbul kongresinde muhalifler kaybetmeyi başardı...

MHP İstanbul İl Yönetimi 9. Olağan Genel Kurulu 15 Temmuz 2012 Pazar günü Akatlar Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Akama ile göreve gelen ve İl Başkanlığı sırasında en önemli icraatı İlçe Teşkilatlarının defterlerini toplatmak olan Abdurrahman Başkan yeniden başkanlık makamına seçildi. Bu kongreyi, kongrenin yapıldığı küçük bir salonu dahi doldurmayı başaramayan bir il başkanı kazanmıştır. Rakiplerinin aldığı toplam 408 oya karşılık 186 oy alabilen Abdurrahman Başkan'ın azınlığın iradesi olarak görev yapacağı yeni dönemde alacağı "sol eğilimli" danışmanlar ile MHP'yi İstanbul'da nerelere götüreceği merak konusu... 
***
Aslına bakarsanız seçim sonuçları benim için sürpriz olmadı. Beklediğim sonuç buydu. Rakiplerinin çokluğu ve ortak liste çıkarabilme konusunda kısır kalmaları görevde olduğu süre içersinde küskünlüklere yol açacak icraatlardan başka ele avuca gelen bir icraatı olmayan Abdurrahman Başkan'a yeniden başkanlık yolunu açmıştır. Abdurrahman Başkan açısından bu seçim sonuçları bir başarı değil bir hezimet olarak görülmeli. En yakın rakibinden sadece 8 oy fazla alabilen bir başkan o koltukta huzur içinde oturmamalı. Erdemli bir siyasetçi olarak bu sonucu iyi değerlendirmeli ve gerekeni yapmalıdır.
***
Abdurrahman Başkan'ın bugüne kadar yaptıkları ortada. Bu kongrede umudumuz "defter toplatma" taktiğine karşı Ülkücü düşünceyi İstanbul'da %10 barajının üstüne çıkaracak, halk ile bütünleşecek, İl Başkanlığı makamını İlçe Başkanları ile cebelleşen bir makam olmaktan çıkaracak, İl teşkilatını İstanbul'un sorunları ile uğraşan, bu sorunlara çözüm projeleri geliştirebilen, halkın arasında siyaset yapabilen basiretli bir yönetimin geleceği yönünde idi. Ancak bu noktada bile büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Mevcut İl yönetimine muhalif adaylar ve ekipleri bu bölünmüşlük karşısında Abdurrahman Başkan'ın yeniden o makama oturacağı öngörüsünü bile yapamamışlar. Bunu bile başaramayanlar acaba MHP'yi İstanbul'da nasıl başarıya taşıyacaklardı? Abdurrahman Başkan'ın görevde kaldığı süre içersinde başarısız olduğunu düşünen 4 adaydan en azından iki tanesi bu öngörüyü başarabilse ve uzlaşma yoluna gidebilseler sonuç şu an çok farklı olacaktı.
***
Bu kongre bir kez daha göstermiştir ki, MHP İstanbul'da bugünkü durumundan öteye bir adım bile atamayacak. Bütün umutlarım tükendi ve uzun zamandır MHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'ndaki görevimden istifa etme kararı aldım. İç muhalefeti dahi beceremeyen bir teşkilat yapısı ile siyasette başarılı olmamız ve bu millete hizmet etmemiz mümkün değildir. MHP bu milletin son umududur. İç ve dış mihrakların fethedemediği son kaledir. Milletin son umudu basiretsiz yöneticilerin elinde kalmamalıdır. 
Bugüne kadar birlikte çalıştığım arkadaşlarımdan ve tüm dava arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN....

1 yorum:

  1. hocam durumu çok iyi özetlemişsin ve istifanın gerekçesini çok iyi açıklamışsın. senden yeni bir hareket bekliyoruz, destekçiniz...

    YanıtlaSil