4 Ocak 2012 Çarşamba

VURUN ETB'ye...

Aylar öncesinde forumda yazı yazma yetkimiz elimizden alındığı için eskişehirspor.com forumunda yazılan bazı yazılara buradan cevap vermek durumunda kalıyoruz. Uzun zamandır yazmadığım sadece arada bir bakmakla yetindiğim forumdan nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde uzaklaştırılmış olmak üzücü. Bu durum birkaç kez vuku buldu, her seferinde üyeliğimi birilerinin ele geçirmeye çalıştığını ve bu nedenle de üyeliğimin iptal edildiği şeklinde açıklama geldi. Belki de yine böyle bir olay olmuş olabilir. Her neyse konumuza geçelim.


ETB öncesinde Eskişehirspor sevdalılarının yeniden birlik ve beraberliklerinin sağlanması amacıyla bir çok oluşum ve dernek girişimleri yapıldı. Dernek girişimleri arasında en çok umutlu olduğum kurucuları arasında bulunmaktan her zaman gurur duyduğu Anadolu Yıldızı Derneği (AYDER) idi. Kısa zamanda çok başarılı işlere imza atmış olmasına rağmen toplumsal destek sağlanamadı ve basit sebeplerle bu dernek aktivitesini yitirdi. Geriye dönüp sebepleri araştırdığımız vakit gerçekten çok basit sebepler olduğunu anlayabiliyoruz. En önemli sebep de acımasızca yapılan eleştiriler. 


Son olarak ETB kurulurken de umutlanmıştım. Çalışmalarına başladıktan sonra beni tatmin etmediğini gördüm ve tam olarak destek veremedim. Eskişehirspor başkanı sayın Halil Ünl'ın da belirttiği gibi sanki sadece muhalefet yapmak için kurulmuş bir dernek görünümü verdi bana. ETB'nin en önemli görevi elbette muhalefet olmalı, ancak körü körüne bir muhalefet çizgisi de mutlak surette bir karşı cephe oluşturacak, muhalefet edilen tarafı güçlendirecektir.


ETB son olarak Eskişehirspor başkanının davetini kabul etmiş ve bu davete icabet ederek bazı sorunların gündeme getirilmesini sağlamıştır. Belki de uzun zamandan bu yana resmi bir taraftar temsilcisi ile Eskişehirspor başkanı ilk kez bir araya geliyor ve karşılıklı olarak sorunlar konuşuluyor. Taraftar ve Kulüp başkanı biraraya gelmiş ve sorunları masaya yatırılmış. Başkan ETB hakkındaki düşüncelerini açık açık ortaya koymuş. ETB gereken cevabı vermiş. ETB taraftarın rahatsızlıklarını dile getirmiş. Başkan bu rahatsızlıklar hakkında cevaplar vermiş. Kulüp'te yolsuzluk olduğu yönündeki iddialara başkanın verdiği cevap beni son derece ikna etti. Başkan son dönemde üç kere incelemeden geçtiklerini ve temiz çıktıklarını belirtmiş. Eğer bu söylenen doğru ise, biz devletin kurumlarına güvenmek mecburiyetindeyiz. Bir katilin bile suçu sabit görülene kadar masum sayıldığı hukuk sisteminde yolsuzluk yaptığı yönünde hiçbir belge kanıt bulunmayan Eskişehirspor başkanını "hırsızlıkla" suçlayamayız. 


Üyelik konusunda ise karşılıklı düşünceler aktarılmış ve başkan bu konu için de ayrı bir toplantı yapalım diyerek medeni bir cesaret örneği sergilemiştir. Üyelikler ile ilgili kapsamlı bir toplantı yapılması önerisinin Eskişehirspor başkanınından gelmesi bence çok önemlidir. Ayrıca yapılan ilk toplantının da başkan tarafından talep edlerek yapılması da son derece önemlidir.


Bazı gönüldaşlarımız, ETB'yi Halil Ünal'ın ayağına gitmekle suçluyor, bunu adeta bir ihanet olarak vurguluyorlar. Bu son derece saçma ve Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci'ne yakışmayacak bir düşünce tarzıdır. Eskişehirspor başkanlık makamı bizler için kutsal bir makamdır. O makamda kim oturursa otursun o makama saygı göstermek bizler için vazgeçilmez bir durumdur. ETB'de bunu göz önünde bulundurarak bu daveti kabul etmiştir. Bundan daha doğal ve doğru bir hareket tarzı olamazdı. 


Bazı gönüldaşlarımız Halil Ünal düşmanlığını öylesine abartmış durumdalar ki, takımın kötü gitmesi ve akabinde de Halil Ünal'ın istifa etmesi için dua eder hale gelmişler. Bence asıl ihanet budur. Bu takım Süper Lig'e çıktığı vakit mevcut başkan adeta kaçmış ve bir süre yönetim krizi yaşanmış, görevi kabul etmek istemeyen Halil Ünal zamanın valisi sayın Kadir Çalışıcı tarafından ikna edilerek bu görev kendisine VERİLMİŞTİR. Halil Ünal'a  o ağır hakaretler yapılırken bu gerçek de gözardı edilmemelidir.


Bizler öncelikle şunu çok net bir şekilde ortaya koymalıyız. Halil Ünal'ın bizim istediğimiz gibi daha doğrusu Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci doğrultusunda çalışmasını mı istiyoruz yoksa nasıl çalıştığı önemli değil, ne yaptığı önemli değil, ne yapacağı önemli değil, bıraksın gitsin mi diyoruz. Ben Halil Ünal ya da bir başka ismin Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci doğrultusunda çalışmasını isterim. Bunun sağlanması için de ETB'nin görülen yanlışlarda taraftar adına gerekli girişimleri yapmasını isterim. ETB'de son davranışı ile bunu sağlama yönünde oldukça önemli bir adım atmıştır. Bundan sonra yapılacak olan taraftarlar olarak ETB'ye tam destek vermek ve mevcut yönetimin eksiklerinin tek tek ortaya konulmasını sağlamak olmalıdır. Kongre sürecinde bir başka aday çıkıp da "Ben Halil Ünal'dan daha iyi yaparım bu işi" derse o zaman yine ETB devreye girmeli ve "Dur bakalım arkadaş hele bir anlat bakalım neler yapacaksın" şeklinde taraftarın sesi olarak onu da sorgulamalıdır. ETB tüm bunları yapabilecekse bizlerin desteği ile yapacaktır. ETB'nin beğenmediğimiz her icraatında ETB'yi hainlikle suçlaycak olursak bunların hiçbirisi yapılmaz ve "Ali gider Veli gelir, Eskişehirspor'un da bu makus talihi asla değişmez"...


Unutmayalım bizi temsil eden bir kurum ne kadar güçlü olursa sesimiz o kadar GÜR çıkar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder