20 Ocak 2012 Cuma

Futbolumuzun altyapısı Amatörlerin hayatı bu kadar mı ucuz...

Ülkemizin genel sosyal yapısı "Zenginsen çok yaşa, fakirsen geber git" anlayışı içersinde sürüp gidiyor. Bu yaşamın her alanında olduğu gibi futbol dünyamızda da böyle. Profesyonel futbolcular transferlerde milyon dolarları beğenmezken, bir çok futbolcu ya da teknik direktör kendilerine sağlanan imkanları beğenmezken, tüm maddi imkansızlıklara rağmen Türk futboluna hizmet etmeye çalışan amatörler, el lambası eşliğinde çamur deryalarında idman yapıyorlar. Hiç bir sağlık önleminin alınmadığı sahalarda maç yapan bu gençlerin sahada ölümleri bile kimsenin kılını kıpırdatmıyor. 


Son olarak Tirespor futbolcusu Serkan Tuğal sahada geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmiş ve bir kaç cılız tepki dışında elle tutulur hiçbir tepki ortaya konulmamıştır. Genç futbolcu büyük bir ihtimalle erken müdahale yapılmış olsaydı bugün yaşamına devam ediyor olacaktı. Basit bir adale yırtılması için profesyonel futbolcuların özel uçaklarla özel hastanelere taşındığı ve özel doktorlar getirtilerek ameliyatların gerçekleştirildiği ülkemizde bir amatörün hayatının bu kadar ucuz olması futbola olan sevgimizi de en alt düzeye indirmektedir. 


Amatör küme maçlarında hakem sahaya çıktığı vakit eğer sahada güvenlik görevlisi yoksa o maçı oynatmayabiliyor. Sahada güvenlik güçlerinin olmaması bu kadar hayati bir durum arzederken aynı sahada bir sağlık ekibinin bulunmaması ne hikmetse yaşanan tüm olumsuz örneklere rağmen hayati bir önem arzetmiyor. Yöneticilerin ceplerinden harcadıkları paralar dışında hiçbir gelirleri olmayan amatör kulüpler üvey evlat muamelesi görmeye bile razı iken yok sayılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyorlar. Bugüne kadar amatör sahalarda meydana gelen sağlık skandallarına rağmen kılını bile kıpırdatmayan yetkililer kadar bu duruma duyarsız kalan medyada bu gençlerin ölümünden ve sakat kalmasından sorumludur. Eminim ki Tiresporlu genç futbolcunun başına gelen bir süper takımı futbolcusunun başına gelseydi medya dünyayı ayağa kaldırırdı. Ancak ölen futbolcu gariban bir amatör küme futbolcusu olunca onun için yapılacak bir saygı duruşu bile çok görülüyor ve onun anısına yapılmak istenen saygı duruşu hakemler tarafından engellenmek isteniyor. 


Türk futbolunun geleceği olan amatörlerimiz için biz futbolseverler harekete geçmeliyiz. Yetkilileri uyarmak için gerekli önlemlerin bir an önce alınabilmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Amatör spor kulüpleri de gerekirse maçları boykot ederek sahalarda sağlık ekipleri yer alana kadar maçlara çıkmamalılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder