1 Ocak 2012 Pazar

Halil Ünal'ı bırakalım, ETB'ye bakalım...

ETB'nin kuruluş aşamasında yapılan toplantılarda BKŞ adına şu öneriyi getirmiştik. "Eğer ciddi ve güçlü bir yapılanma olacaksa ETB dışında kalacak olan tüm oluşum, gurup ve dernekler kendilerini feshedip, ETB çatısı altında yeniden yapılandırılmalıdırlar. Bu öneriyi desteklemek için başta biz BKŞ'yi feshetmeye hazırız" Bu önerimiz ne yazıktır ki, gündem meselesi dahi olmadı. Yönetimlerin karşısında güçlü bir taraftar yapılanması için atılması gereken ilk adım budur, ben halen aynı görüş ve inançtayım.


Bu görüşümüzü destekleyen ilk gelişme geçtiğimiz günlerde ETB ile Kulüp Başkanımız sayın Halil Ünal arasında gerçekleşen toplantıda çok net olarak ortaya çıkmıştır. ETB tarafından bizlere aktarılan ilk bölümde okuduklarım arasında beni ilgilendiren en önemli cümle, sayın başkan tarafından söylenen "Son aylarda üç kez incelemeden geçtik ve her seferinde de tertemiz çıktık" şeklindeki cümlesi olmuştur. İnternet ortamında sürekli olarak dile getirilen kulübün soyulduğu anlamındaki iddialar (eğer doğru ise,) bu cümle ile çürütülmüştür. Okuduklarımızla kadarıyla bu toplantının bir başka önemli yanı ise, ETB savunduğu iddiaları başkanın cevapları karşısında savunmaktan vazgeçmiş ve ikna olmuş gibi durmaktadır. Üyelik konusunda ise, sayın Halil Ünal bir toplantı daha yapılmasını ve bu konunun da uzun uzun konuşulmasını, ortaya atılan iddiaları tek tek tartışmayı ve çözmeyi önermiş ki, bu da çok önemlidir. ETB görüşme ile dökümanları tamamlayıp bizlerle paylaşacağını belirtti. Fakat benim için bundan sonra ne konuşulduğu çok da önemli değil. Çünkü yıllardır savunduğum düşüncem içeriği ne olursa olsun yapılan bu toplantı ile bir kez daha doğrulanmış oldu.


ETB kurulduğu günden bu yana benim için tam bir hayal kırıklığı olmasa da beklentilerimin çok gerisinde kalmış bir oluşum olarak duruyordu. Daha önceleri kurulmuş taraftar dernekleri ve taraftar oluşumlarının bir benzeri olmaktan öteye gidememişti. Bu yüzden de bugüne kadar birçok etkinliğinde ben destek olmaktan kaçındım. Fakat şu anda ETB başkanımız sayın Halil Ünal ile yapmış olduğu toplantı ile bana göre bugüne kadarki, en önemli icraatını gerçekleştirmiştir. Bundan böyle tüm Eskişehirspor sevdalıları maddi - manevi güçlerini ETB üzerinde toplamak zorundadırlar. Sayın Halil Ünal'a sanal ortamda hakaret etmek, hukuki olarak asılsız iddialar ortaya atmak camiamıza hiçbir şey kazandırmayacak, bilakis büyük kayıplar yaşamamıza yol açacaktır. Bu tür muhalefet hareketi yerine kurumsal muhalefetin yapılması camiamız için büyük bir kazanç olacaktır.


ETB bundan sonraki yol haritasını belirlemeli ve kulüp yönetimi üzerinde bir "DENETMEN" taraftarımız üzerinde de bir "LİDER" gibi çalışmalar yapmalıdır. Kurumsal ciddiyet içersinde yapılacak bu tür çalışmalar 2 sene içersinde ETB'yi çok güçlü bir duruma getirecek ve hiçbir Eskişehirspor yöneticisi bu güne kadar olduğu gibi "RAHAT" olamayacaktır. Sadece kulüp yönetimi değil, siyasilerde aynı şekilde ETB güçlü olarak karşılarında durduğu sürece bu kadar rahat olamayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder