8 Ekim 2023 Pazar

ESVAK ''İSTANBUL BULUŞMALARI'' EKİM TOPLANTISI


Merkezi Ankara'da bulunan Eskişehir Mezunları ve Eskişehir'den Yetişenler Vakfı (ESVAK), İstanbul'daki faaliyetlerine devam ediyor. ''İstanbul Buluşmaları'' adı altında yapılması planlanan toplantıların ilki Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği (BKŞDER) lokalinde yapıldı. Konuşmacı olarak Kıyı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Eskişehirli Yönetici ve İşadamları Derneği (ESYİAD) Başkanı Orhan Barda'nın katıldığı toplantıya Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özlem Yalçın, Eskişehirli işinsanı Kerem Apaydın, Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ESKÜYAD) başkanı Orhan Aktepe ve BKŞDER Başkanı Selahattin Erdoğan da konuk olarak katıldılar. 



İstanbul Buluşmaları'nın ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan ESVAK Genel Başkanı Sedat Doyum, katılımcılara teşekkür ederek ''İstanbul'da her ayın ilk Cumartesi günü yapmayı planladığımız bu toplantılar ile Eskişehirliler ve Eskişehir'den mezun olup, Eskişehir'den yetişenleri bir araya getirmeyi, genç kardeşlerimizin daha iyi bir eğitim dönemi geçirerek, ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olmasına'' katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Çok sayıda Eskişehirli hemşehrimizin katıldığı toplantıda konuşmasına ''İstanbul'da son derece anlamlı bir buluşma programı tertip ederek bizleri bir araya getiren ESVAK ve bu toplantılara ev sahipliği yapacak olan BKŞDER'e teşekkür ederim. Ümit ediyorum ki bu toplantılar kesintisiz devam edecek ve oldukça faydalı gelişmeler olacak'' sözleriyle başlayan Orhan Barda konuşmasında özetle şunları söyledi:

''İstanbul gibi bir çok ülkenin nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olan İstanbul'da Eskişehirliler olarak biraraya gelebilmek ve sosyal faaliyetlerin içinde olmak çok zor. Özellikle İstanbul'a en az göç veren illerden birine mensup olan Eskişehirliler olarak İstanbul'un pek çok ilçesine ve semtine dağılmış durumdayız. hal böyle olunca da dernekler kurulması ve devam ettirilmesi zorlaşıyor. Buna rağmen İstanbul'da şu an faal olarak çalışan 3 derneğimiz bulunuyor. Zaman zaman bir araya geliyor ve yeni çalışmalar yapmak için çabalıyoruz. İlk hedefimiz de Darıca ve Gebze'deki derneklerimizin de katılımları ile Eskişehir ve Eskişehirspor Dernekleri Federasyonu adı altında bu derneklerimizi bir araya getirmek. Bunun için çalışmalarımız son aşamaya gelmiş durumda. Bunun dışında başkanlığını yürüttüğüm ESYİAD'ın yıllardır proje aşamasında tuttuğu ''Odunpazarı Evi''ni de İstanbul'da yapmak ve tüm STK'larımızı bu çatı altında toplama fikrimizi de yakın zamanda mutlaka gerçekleştireceğiz.''

Orhan Barda'nın konuşmasından sonra Özlem Yalçın, Sedat Doyum, Orhan Aktepe, Selahattin Erdoğan ve Kerem Apaydın da kısa birer konuşma yaparak düşüncelerini paylaştılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder