8 Ocak 2018 Pazartesi

İstanbul'da Eskişehirli olmak, Eskişehirsporlu olmak...

Gurbetçilik zor iştir efendim...
Çocukluğunuzu, gençliğinizi yüzlerce kilometre ötelerde bırakıp gelirsiniz gurbet ellere.
Rızık derdine düşüp, bilmediğiniz tanımadığınız, sokaklarında misket oynamadığınız, kaldırımlarında sek sek oynamadığınız, caddelerinde dostlarınızla gezmediğiniz koca bir kente gelip, bir "yabancı" olarak yaşamak zordur.
Hele ki; Eskişehirli iseniz!
Hele ki; Eskişehirspor sevdalısı iseniz işiniz daha da zordur.
***
Gurbette yaşamak zorunda kalan insanların tek sığınakları da hemşehri dernekleridir.
İstanbul gibi dünyanın en büyük kentlerinden birinde gurbeti yaşamak, İstanbul'un o keşmekeşi arasında yerel kültürümüze bağlı kalabilmek, geleneklerimizi, göreneklerimizi, anılarımızı, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, akrabalarımızı unutmamak, unutmadan yaşayabilmek bu derneklerimizin varlığı ile sağlanmaktadır.
Biz de 7 Ocak 2018 Pazar günü bu derneklerimizden biri olan İstanbul Eskişehirli Yönetici ve İşadamları Derneği (ESYİAD)'nin genel kurul toplantısına katılma şerefine nail olduk.
***
ESYİAD Başkanı sayın Orhan Barda'nın açılış konuşmasıyla başlayan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Kartal ve Gebze'de faaliyet gösteren iki Eskişehirliler Derneği'nin yönetim kurulu başkanları da yeni yönetime seçildiler. Bu oldukça önemli bir gelişme. İstanbul ve Gebze'de faaliyet gösteren Eskişehir derneklerinin bir güç birliği içine girmesinin açık bir işaretidir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Seçkin insanlar" olarak tanımladığı Eskişehirliler İstanbul'da yeni bir güç birliği içinde varlıkları hissettirecekler.
Yaşamın her alanında varlıklarını hissettirmenin ilk adımını bu genel kurul toplantısında ata Eskişehirliler ESYİAD'ın öncülüğünde, Eskişehir için, Eskişehirliler için ve tabii ki Eskişehirspor için daha güzel hizmetler yapabilmenin heyecanı ile yeni bir adım attılar bu genel kurulda.
***
Yüzlerce Eskişehirli'nin birlikte kahvaltı yaptığı bu genel kurul toplantısında bir kez daha gördüğümüz gibi İstanbul'da yaşayan Eskişehirliler'in en büyük sıkıntısı İstanbul'un keşmekeşi arasında birbirlerinden uzak kalmak.
Bu toplantıya katılan Eskişehirliler arasında birbirini tanımayan bir çok insan gördük.
Birbirlerine çok yakın yerlerde ikamet etmelerine rağmen, birbirlerine çok yakın yerlerde iş yaşamlarını sürdürmelerine rağmen tanışamamış bir insan gördük.
Bu durumu ortadan kaldırmak için öncelikle bir "İSTANBUL'DA YAŞAYAN ESKİŞEHİRLİLER REHBERİ" yapmak elzem bir hal almıştır.
İstanbul'dami Eskişehirspor sevdalılarının bir araya geldiği BOĞAZIN KIRMIZI ŞİMŞEKLERİ DERNEĞİ'nin yönetim kurulu başkanı olarak buradan başta ESYİAD olmak üzere tüm derneklerimize çağrıda bulunuyorum.
Geliniz ilk aşamada bu konuyu ele alalım ve acilen gerekli çalışmaları yapalım.
***
Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüsüne mazhar olacak kadar seçkin özelliklere sahip olan Eskişehirliler, İstanbul'da sosyal ve kültürel her alanda bir güç odağı haline gelmeyi becerek güçtedir. Bunun yolu da;
BİR OLMAKTAN,
İRİ OLMAKTAN,
DİRİ OLMAKTAN geçer.
Biz ESKİŞEHİRLİYİZ!
Uçak yaptık!
Otomobil yaptık!
Türk futbolunda devrim yaptık!
Daha neler yapabileceğimizi gösterme zamanı gelmedi mi!?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder