10 Haziran 2014 Salı

TÜRK Bayrağı ve AKP...


TÜRK Bayrağı'na saygısı sevgisi olmayanları savunabilmek sadece ve sadece AKP yandaşlarına mahsus olmalı. Çünkü onların safından kelli felli adamların ağzından onu peygamber gibi gördüklerini belirten cümleler ve hatta daha da ileri gidip "Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde topladığı" (HAŞA) yönünde cümleler duyduk. 
***
Bugüne kadar, sayın RTE'nin  yandaşlarından Türklük, bayrak ve Cumhuriyet ile alakalı neler duyduk neler gördük. TC ibaresini kaldıran hükümet AKP hükümetidir. Bebek katillerini siyasi muhatap kabul eden AKP hükümetidir. "Analar ağlamasın" safsatasıyla milleti uyutup, askeri bölgede zayıflatan, operasyonları durduran ve Pkk'nın bu süreçte gücüne güç kazanmasını sağlayan yine AKP hükümetidir. 
***
Törenlerde bayrak geçerken ayağa kalkmayan bakan ve bürokratlar AKP hükümetinin bakan ve hükümetleridir. Bu durumu savunan yine AKP yandaşlarıdır. Gezi Direnişi sırasında elinde Türk bayrağı taşıyanlara acımasızca saldıran polis AKP'nin polisidir. Bizzat bana Taksim'de elimdeki Türk Bayrağı'nı kastederek "O bayrakla milleti tahrik etmeyin" diye bağıran yine bu AKP'nin polisidir. 
***
Türk Bayrağı'nın adının değişmesini isteyenler, yine AKP yandaşı gazeteci ve sözde aydınlardır. Türk Bayrağı'nın askeri birlikte tecavüze uğradığı bir dönemde "Pkk bayrağının taşınmasını suç olmaktan çıkarmakla" övünen yine bir AKP'li sayın Bülent Arınç'tır. 
***
Yıllardır besledikleri semirttikleri, şımarttıkları teröristlerin böyle bir dengesizlik yapacakları akıllarına gelmemişti. zor ve aciz bir durum içine düştüler. Bu şaşkınlık içersinde ilk açıklama olarak bayrağı indirenin bir çocuk olduğunu söylediler. Görüntüleri hepimiz izledik, direğe çıkanın yüzü kapalı. Boyuna posuna bakılırsa da epeyce yetişkin biri. Bu hainin çocuk olduğu o kadar kısa bir sürede nasıl anlaşıldı anlamak mümkün değil.
***
Haydi diyelim ki, yüzü kapalı birinin çocuk olduğunu anladınız. Çocuk olduğu için askeri alana girmesine, bayrak direğine tırmanmasına ve o şanlı bayrağı oradan indirmesine göz yumuldu. Süreç zarar görmesin diye verilebilecek en büyük tavizleri büyük bir rahatlık içinde verdiğinizi zaten bütün milletimiz biliyor. Bu tavizi de onlardan saydık diyelim. Peki bu durumu bu şekilde savunan yandaşlara sormak istiyorum. 14 Yaşındaki Berkin Elvan kafasından biber gazı fişeği ile vurulduğunda çocuk değil miydi? Bayrak bir milletin namusudur. Bir devletin namusudur. Bir hükümetin namusudur. Berkin Elvan'ın öldürülmesini haklı göstermek için bir yerlerinizi yırttınız. Berkin Elvan ne yapmıştı? Yüzüne maske takıp eline sapan almış cebine de misket doldurmuş. Tabiiki bu iddialar size ait. Böyle bir durumda namusumuza tecavüz eden mi masum eline sapan alan mı masum?
***
AKP hükümeti bir milletin, bir devletin namusunun kirletilmesini seyretmiştir. Ve ne yazıktır ki, bu haysiyyetsizlik karşısında dahi AKP ve sayın RTE yandaşları savunma psikolojisi içine düştüler. Daha düne kadar elinde sapan olan çocuğun katlinin vacip olduğunu söyleyenler bugün bir milletin namusuna tecavüz edeni "o daha çocuk" diyerek savunabiliyor. İnanın bu durum o bayrağın indirilmesinden daha çok zorumuza gidiyor.
***
Elinizi vicdanınıza koyun, bu iş öyle reklam kokan hareketlerle olmaz. Bütün kameralar karşısında yerden bayrağı alıp kaldırmak, seçim öncesinde bayrak reklamı yaparak bayrağı seçim malzemesi yapmak, bayrak geçerken ayağa kalkmamak, bayrak hainler tarafından indirilirken seyretmek sadece AKP döneminde yaşanabilirdi ve yaşandı. Bunu bari savunmayın be arkadaş....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder