25 Mart 2014 Salı

Beyoğlu'nda MHP ve Osman GÜR Coşkusu...



30 mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde tüm yurtta olduğu gibi İstanbul – Beyoğlu’nda da Milliyetçi Hareket Partisi’ne halkımızın büyük bir teveccüh gösterdiği görülmektedir. MHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Osman GÜR’in 24 Mart Pazartesi günü yaptığı “Büyük Beyoğlu Mitingi”ne Beyoğlu halkının gösterdiği ilgi Beyoğlu’nda MHP iktidarının çok yakın olduğunun en açık göstergesiydi.

Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda yapılan ve mehteran konseriyle başlayan mitinge eski bakanlarımızdan Murat Başesgioğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’da katılarak birer konuşma yaptılar ve Osman GÜR’e destek istediler.  Mitinge ayrıca çok sayıda il yöneticisi ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı da katıldılar.

Miting’de Beyoğlu halkına hitap eden MHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Osman GÜR;  45 yıldır Beyoğlu’nda yaşadığını belirterek “Şu an Beyoğlu’nun yönetmeye talip olan adaylar arasında Beyoğlu’nda yaşayan tek aday benim. Mevcut Belediye başkanı  da dahil olmak üzere diğer partilerin adaylarının tamamı yaşamaya değer görmedikleri beyoğlumuzu yönetmeye talip oluyorlar. Beyoğlu’nda yaşamaktan kaçıyorlar ama Beyoğlu’nu yönetmeye talip oluyorlar. Ey Beyoğlu halkı, Ey Kasımpaşa halkı şimdi size soruyorum, Beyoğlu’nda yaşamaktan bile kaçınan bu adaylara mı oy vereceksiniz yoksa 45 yıllık komşunuz olan bu kardeşinize mi oy vereceksiniz!?” dedi.

SORUNLARI DA ÇÖZÜM YOLLARINI DA EN İYİ BEN BİLİYORUM

MHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Osman GÜR konuşmasına Beyoğlu ile ilgili rakamsal bilgiler vererek devam etti. Geçmiş dönemde Beyoğlu’na hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Osman Gür sözlerine şöyle devam etti: “ Beyoğlu için hizmet veren herkesten Allah razı olsun. Geçmişteki tüm belediye başkanlarımız bir şeyler yapmaya gayret ettiler. Biz bugüne kadar Beyoğlu’nun hakettiği oranda hizmet almadığını, Beyoğlu’nun kötü yönetildiğini düşünerek aday olduk. Beyoğlu’nu Beyoğlu’nda yaşayanların yönetmesi gerektiğini düşünerek aday olduk. 45 yıldır sizlerle birlikte Beyoğlu’nda yaşıyorum ve Beyoğlu’nun sorunlarını en iyi ben biliyorum. En az sizler kadar biliyorum. Beyoğlu’nda yaşamayanlar Beyoğlu’nun sorunlarını bilemez ve çözüm de üretemez. Biz hem sorunlarımızı hem de çözüm yollarını en iyi bilenleriz. Çünkü biz Beyoğlu’nda yaşıyoruz.”

KASIMPAŞA TÜRK KÜLTÜR PARKI PROJESİ

Osman GÜR, projelerini de anlattı. Kasımpaşa’da kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen geniş bir arazi üzerine tesis edilmesi planlanan devas projenin adı KASIMPAŞA TÜRK KÜLTÜR PARKI. AKP’li mevcut Belediye Başkanının plazalar ve AVM’ler yapmayı planladığı bu alana MHP adayı Osman GÜR, tamamen Beyoğlu halkının ihtiyaçlarının karşılanacağı dev bir sosyal kompleks projesi hazırladı. Projenin içinde nelerin olduğunu anlatan Osman GÜR şunları söyledi “ Değerli Beyoğlu halkı, bu projenin içinde en temel ihtiyacımız olan bir evlendirme sarayımız var. Beyoğlu halkının 10 yıl sonunda başka ilçelerde nikah yapmak zorunda bırakan AKP’li belediye başkanımızın aklı başına yeni gelmiş. Biz bu projeyi açıkladıktan sonra “ben de bir nikah salonu yapacağım” diyerek milletimizi kandırmaya çalışmaktadır. Adama sormazlar mı arkadaş, sen 10 yıldır Beyoğlu’nu yönetiyorsun ve 10 yıldır Beyoğlu’na bir nikah salonu bile yapamadın, aklın başına yeni mi geldi”

SEMT HASTANESİ, KASIMPAŞA KENT MÜZESİ, EĞİTİM MERKEZLERİ, ÖĞRENCİ YURTLARI….

Beyoğlu’nda çok büyük bir sağlık sorunu olduğuna dikkat eçeken Osman GÜR projelerini anlatmaya devam ederken Taksim İlk Yardım Hastanesi’nin kapatılması konusuna da değindi. Osman GÜR sözlerine şöyle devam etti: “Taksim İlk Yardım Hastanemizin kapatılmaması için çok mücadele ettik. Özellikle sayın Genel Başkan yardımcımız celal Adan bey ve diğer İstanbul Milletvekillerimiz vasıtasıyla TBMM çatısında bu yıkımın durdurulması için çok büyük mücadeleler verdim. Önce hastanenin yıkılarak yerine yeniden daha güzel bir hastane yapılacağını söyleyen AKP’li Sağlık Bakanlığı daha sonra sus pus oldu. Çeşitli dedikodular dolaşıyor ve AKP bunları yalanlamıyor. Taksim İlk Yardım Hastanesi  boşaltılalı aylar oldu ancak halen hiçbir şey yapılmadı. Seçim sonrasını bekliyorlar. Seçimlerden aynı oy oranlarını yakalayarak çıkarlarsa halkımıza oradaki gerçeği gösterecekler, Peki nedir oradaki gerçek. Ey Beyoğlu halkı Taksim İlk yardım Hastanemizin yerine büyük bir otel yapılacak. Eğer bunlara oy verirseniz bunda sizin de katkınız olacak lütfen bu gerçeği unutmayalım.”
kasımpaşa Türk Kültür Parkı Projesi içinde bir de polikilinik hizmetleri verecek olan Semt hastanesi’nin bulunacağını söyleyen Osman Gür, sözlerine şöyle devam etti: “  Kasımpaşa Türk Kültür Parkı içinde tam donanımlı uzman hekimlerimizin bulunacağı bir semt hastanemiz yer alacak. Bir turizm kenti haline gelen ilçemizdeki 35 bin yatak kapasiteli oteller ve restaurantlarda kendi gençlerimizin çalışmasını sağlamak üzere , Turizm Otelcilik Eğitim Merkezi kuracağız.  Yine gençlerimizin işsizlik sorununu çözmek amacıyla bir Teknoloji Eğitim Merkezi kuracağız. Bünyesinde 7 üniversite bulunduran ilçemizde ne yazık ki, öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Bu projemizin içinde bir de Öğrenci Yurdumuz olacaktır.”

KASIMPAŞA KENT MÜZESİ, YÜRÜYEN MERDİVENLER VE ŞİİR PARKI
Kasımpaşa’nın tarihinin önemine de değinen MHP Beyoğlu Belediye Başkan adaya Osman GÜR Kasımpaşa halkına da önemli bir müjde verdi. Ülkemizdeki en önemli semt kültürü merkezlerinden biri olan Kasımpaşa’ya bir Müze kurulacağı müjdesi veren Osman GÜR sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ülkemizin bir ucundan bir ucuna büyük bir nam salmış olan Kasımpaşa semtimizin bu şanlı tarihini gelecek nesillere aktarmak maksadıyla KASIMPAŞA TÜRK KÜLTÜR PARKI PROJESİ  dahilinde bir de Kasımpaşa Kent Müzesi kuruyoruz değer Kasımpaşalılar. Biz öyle Kasımpaşa için hiçbir şey yapmadan orda burda Kasımpaşalıyız diye hava basmayız. Kasımpaşalıyız demekle Kasımpaşalı olunmuyor. Kasımpaşa’ya hizmetkar olmak lazım. Ecdadının kabrini bile Kasımpaşa’dan  taşıyanlar Kasımpaşalıyım diye caka satamaz. İşte size hizmet; artık Kasımpaşa’nın tarihi karanlıkta kalmayacak. Kasımpaşa’nın tarihi kuracağımız müze ile genç nesillerimizin geleceğini aydınlatacak.”

Beyoğlu’ndaki dik yokuşların çokluğuna dikkat çeken Osman GÜR, yapılacak olan yürüyen merdiven sistemleri ile Beyoğlu halkının soluk soluğa yokuş tırmanmasının da önüne geçeceklerini söylerek sözlerine şöyle devam etti: “ Birileri hemen bu projemizi de araklamışlar. Biz öyle laf olsun diye proje açıklamıyoruz. Cihangir, Kasımpaşa ve Sütlüce’de üç adet yürüyen merdiven yapacağız ilk etapta. Biz bu projemizi açıkladıktan sonra diğer partilerin de bir çoğu “Biz de yapacağız” diye ortaya çıkıverdiler. Siz ancak böyle bizim projelerimizin arkasından koşarsınız. Çünkü siz Beyoğlu’nda yaşamıyorsunuz ve bu yokuşlarda bu milletin yıllardır neler çektini de bilemezsiniz. Projelerimiz bu kadar değil elbette değerli Beyoğlulu hemşehrilerim. Şundan emin olun ne sıkıntı çekiyorsanız biz MHP olarak o sıkıntıları gidermek için projeler geliştiriyoruz. Örneğin Kasımpaşa’daki otopark ve buna bağlı olarak trafik sorunu bizim için tam bir çile. Kasımpaşa Türk Kültür Parkı’nın alt kısmına yapacağımız iki katlı ve 3500 araç kapasiteli otopark ile bu sorunu da büyük ölçüde çözeceğiz. Allah’ın izni sizlerin desteği ile bu projeyi 2 yıl içinde tamamlayıp bambaşka bir Kasımpaşa sunacağız sizlere.”
Beyoğlu’nun kültürel bir merkez olduğunu da anımsatan Osman GÜR, Beyoğlu’nda artık kitapçıların kapatılamayacağını, kültür ve sanat etkinliklerine en üst düzeyde özgürlükler ve faaliyet alanları sunulacağını belirterek şunları söyledi: “Beyoğlu; şairlerimize ilham kaynağı olan Beyoğlu… Tarih boyunca bünyesinden birçok şair ve yazar yetiştirmiş Beyoğlumuz için  çok önemli bir projemiz var. Beyoğlu’na bir ŞİİR PARKI armağan edeceğiz Allah’ın izniyle. Cihangir’de yapacağımız bu şiir parkında Beyoğlu’nda yaşamış ve yaşamakta olan şairlerimizin büstleri ile birlikte anıları yaşatılacak. Burada her ay şiir dinletileri düzenlenecek ve buradan söz veriyorum ülkemizin en büyük Şiir Festivalini MHP iktidarıyla birlikte biz yapacağız”

RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL, YERİNDE DÖNÜŞÜM

Konuşmasının son bölümünde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerde yapılacak çalışmalara değinen Osman GÜR, özellikle Okmeydanı’nda büyük bir talan ve vurgun projesinin yürütülmekte olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Beyoğlu’nda 50 yıllık tapu sorununu çözdük sloganıyla caka satanlar bugüne kadar kaç vatandaşımıza tapu verdiklerini de açıklamalıdırlar. Mevcut iktidar sadece ratn lobisine hizmet ediyor ve burada yeni rantiye alanları açmak için projeler geliştiriyor. Beyoğlu halkı yerinden yurdundan ediliyor ve kendi yurtları zengin zümreye peşkeş çekiliyor. MHP ikitidarında Rantsal Dönüşüm bitecek Yerinde Dönüşüm başlayacak. Hiçbir vatandaşımız yerinden yurdundan edilmeden yerinde dönüşüm yapılacak ve çözüm yollarını vatandaşlardımızla birlikte tartışarak bulacağız. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla değil, aynı sokaklarda, aynı evlerde vatandaşımızla pazarlık ederek 50 yıllık tapu sorununu kökünden kazıyacağız”

Kızılay Meydanı’nın tamamen dolduğu mitingin son bölümünde eski bakanlarımızdan ve MHP, MYK üyesi Murat Başesgioğlu AKP iktidarı tarafından yürütülen çözüm sürecinin bir ihanet sürecine dönüştüğüne dikkat çekerek, “Bu seçimlerde sadece belediye başkan adaylarımız için değil, bu ihanet sürecinin sona ermesi için de oy vereceksiniz” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımıcısı Celal Adan ise, hükümetin yaptığı 4 binin üzerindeki imar değişikliklerine dikkat çekerek; “Hükümet 11 yılda 4 bin imar değişikliği yaptığı. Her yerde kendilerine ve yandaşlarına rant alanı açabilmek için sürekli imar değişikliği yapıyorlar. Bakınız Beyoğlu’nda Osman GÜR gerçekten mükemmel projeler hazırlamış. Gösterdiğiniz bu ilgiden de anladığım kadarıyla Beyoğlu halkı Osman GÜR’ü bağrına basmış. 30 mart günü Beyoğlu belediyesinin burçlarına üç hillal MHP bayrağı asılacak inşallah”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder