5 Şubat 2014 Çarşamba

Kasımpaşa AKP'ye sarı kart gösterdi...

Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Kasımpaşalı olması nedeniyle Kasımpaşa ve Beyoğlu AKP'nin kalesi olarak bilindi yıllardır. Ancak geçen yıllarla birlikte Başbakan'ın Kasımpaşa'ya olan bağları da giderek zayıfladı. Babasının mezarını dahi Kasımpaşa Kulaksız mezarlığından taşıttırması sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Kasımpaşa ile olan tüm bağlarını koparması anlamını taşıyordu Kasımpaşalılar için. Evini Üsküdar'a taşımasına "eyvallah" diyen Kasımpaşalılar, babasının kemiklerini bile Kasımpaşa topraklarına layık görmemesi tüm Kasımpaşalıları üzmüş ve kendisine Kasımpaşalılık ortak paydası sebebiyle duyulan sevgi büyük ölçüde azalmıştı. 
***
Kentsel dönüşüm çerçevesinde başlatılan çalışma ve projeler de Kasımpaşalıları son derece rahatsız etmeye başlamıştı. Bir sahil semti olan Kasımpaşa'da vatandaşların faydanalanabileceği 100 metre dahi bir sahil şeridinin kalmaması, bu sahil şeridinin tamamen zengin zümreye hizmet etmek için yat limanları ve eğlence merkezlerine ayrılmış olması Kasımpaşa halkının AKP'ye karşı tutumunu gün geçtikçe ters yönde değiştirmişti. Yıllardır rakip partilerin adaylarına geçer not vermeyen Kasımpaşa halkı 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimler öncesinde tıpkı başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi kendi bağırlarından çıkan bir adaya  tam destek vermeye başladı. MHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Osman GÜR yıllardır partili partisiz tüm Beyoğlu halkını kucaklayan, tüm Beyoğlu halkının yardımına koşan ve halk tarafından sevilen bir aday olarak Kasımpaşalıların tam desteğini aldı. Bu durumu gören ve rahatsız olan AKP kurmayları kendi tabanından dahi destek alamayan Beyoğlu Belediye Başkanı'na destek olabilmek için farklı yollara başvurmaya başladı.

***
İlk olarak Başbakanı uyduruk bir tapu dağıtım töreni için Sütlüce'ye getirdiler. İstanbul'un çeşitli yerlerinden getirilen bindirilmiş kıtalarla salonu doldurdular ancak Kasımpaşa ve Okmeydanı halkının salon dışında protesto eylemi yapmalarına engel olamadılar. Arkasından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı "Kasımpaşa'nın abisi" sloganıyla Kasımpaşa'ya getirdiler. Günlerce duyurular, anonslar yapıldı. Kızılay Meydanı'nda yapılacak olan mitinge Kasımpaşalılar davet edildi. Kızılay Meydanı'na dev bir çadır kuruldu. Mobil büfeler, gezici seçim otobüsleri, onlarca insan Kasımpaşa halkını o çadırın altına toplanmaya çalıştı. Ancak olmadı. Kasımpaşa halkı tepkisini çok sert bir şekilde gösterdi. Yoldan gelip geçenler dahi meydana gitmedi. Kadir Topbaş uzun süre miting alanına gelmedi. Belirtilen saatten yaklaşık 1 saat sonra geldi ve gördüğü manzara karşısında moralinin ne kadar bozulduğunu yüzünden okumak çok da zor değildi. 

***
Kasımpaşa halkı AKP'ye sarı kartı göstermişti. Kızılay Meydanı'nın yarısı bile dolmamıştı. Kadir Topbaş bu meydana Beyoğlu'na yapılan yatırımları anlatmaya gelmişti ancak, yaşadığı hayal kırıklığı ile bunu bile yapamadı. Klasik AKP söylemi olan "Buraların çok eski hallerini hatırlarsınız, çöp dolu sokaklarımı istersiniz, yoksa bugünkü gibi temiz sokakları mı!?" diye sordu vatandaşlara. Böylesi söylemlere artık oradakiler bile gülüp geçiyordu. Nerdeyse "60 yıl önce ülkemizde ekmek karneyle alınıyordu, ama bakın biz karneyi kaldırdık" diyecekler. Ülkemizin duayen siyasetçilerinden Süleyman Demirel'in mitinglerle ilgili söylediği bir söz vardır: "Miting alanına toplananların hal ve davranışları önemli değildir, önemli olan o miting alanının etrafından geçenlerin ve miting alanına girmeyenlerin hal, hareket ve düşünceleri önemlidir" Demirel'in bu sözlerine çok önem veririm ve her miting ve siyasi toplantıda alanın çevresinden geçenlere kulak misafiri olmak için çabalarım. Dün de öyle yaptım. Kızılay Meydanı'nın etrafında birbirleriyle neler konuştuklarını dinledim. 

***
Kızılay Meydanı'nın etrafından geçenler şöyle bir gözlerinin ucuyla meydana bakıp gülümsüyorlar. Bir vatandaşımız kendine kendine söylendi: "Yıllardır bizi uyuttunuz, artık yeter anasını satim, hayvan terli yemezler"
Bir başka vatandaşımız yanındaki arkadaşına: "Görüyon mu bak usta, kimse yok Osman GÜR'ün adını duyan bir daha bunların yüzüne bile bakmıyor"
Bir hanım yanındaki yaşlı teyzeye "Abla dün bize de geldiler mitinge katılır mısınız diyerek, bizim adam da yok kardeşim AKP'ye artık oy moy yok deyip kapıyı kapattı"
Üç - dört genç kardeşimiz bir köşe başında toplanmışlar meydanı seyredip aralarında konuşuyorlar:
- Yok oğlum lan bunlar bitti artık burda.
- Yok ya millet yine bunlara oy verir başka kime verecekler

- Osman GÜR var aga artık, herkes Osman GÜR'ü konuşuyor, bizimkiler bile bugüne kadar hep AKP'ye verdiler ama bu seçim Osman GÜR'e verecekler...
***
Artık her yerde Osman GÜR konuşuluyor.
Gençler, kadınlar, yaşlılar, esnaf...
Artık herkes Osman GÜR'ün bu seçimi kazanacağından bahsediyor.
Kızılay Meydanı'nda da bunu net bir şekilde gördük.
AKP'nin kalesi olarak bilinen Kasımpaşa'da Kasımpaşa halkı AKP'ye sarı kartı gösterdi.
Kırmızı kartı görmeleri çok yakındır.
Muhtemelen önümüzdeki günler de Osman GÜR'ün bu önlenemez yükselişini durdurmak için Başbakan sayın Recep Tayip Erdoğan'ı da getireceklerdir Kasımpaşa sokaklarına...
Kasımpaşa ve Beyoğlu halkının gönlündeki Osman GÜR sevgisini yıkabilecek bir güç var mı yok mu zaman içinde göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder