28 Ağustos 2024 Çarşamba

TEŞEKKÜRLER MURAT DİRİ


Bazı vedalar büyük bir erdem abidesine dönüşür.
Tüm insani değerlerin yok olmaya yüz tuttuğu, bireysel menfaatlerin ne pahasına olursa olsun ön plana çıktığı günümüzde erdemli insan olabilmek gerçekten çok büyük bir meziyet haline geldi.
Bizler bu erdem gösterisini genç bir arkadaşımız sayesinde gururla ve mutlulukla izledik.
Yıllardır sürdürdüğü NEFER tribün grubu liderliği ve Eskişehirspor Taraftarlar Birliği başkanlığını genç ve dinamik kardeşlerine devreden Murat Diri reise bu erdemli davranışı ve vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladım yazıma.

***
Murat Diri kardeşimi tanıdığımda gencecik bir delikanlıydı.
Nefer'in kurucusu ve ilk lideri Mesut Arıbakan'dan devraldığı tribünleri kısa zamanda büyüttü, geliştirdiği ve tüm Türkiye'de adından sıkça övgüyle bahsedilen bir tribün grubu haline getirdi.
Eskişehirspor'un sahipsiz bırakıldığı dönemlerde ateşten gömlek giyip, mücadeleye daha can siperane girdi. Eskişehirspor kongrelerinde yönetim oluşturmayı başaramayan koca kente karşı taraftar merkezli yönetimlerin oluşturulmasında baş rol oynadı. Yeri geldi divan başkanlığı dahi yaptı.

***
Bir kesim Murat Diri'nin bu mücadelesinde kendisine destek verip, yanında yer alırken; bir kesim de ''Koskoca Eskişehirspor Murat Diri'ye mi kaldı?'' sözleriyle ağır eleştirilerde bulundu. Murat Diri ise, bu soruyu soranlar da dahil olmak üzere hepimizin bildiği ancak dile getiremediğimiz o malum cevabı verdi: ''Evet koskoca Eskişehirspor ne Murat Diri, ne da bir başka taraftarın eline kalmamalı. Eskişehir'in abileri, büyükleri, sanayicileri, siyasetçileri Eskişehirspor'a sahip çıkmalı, biz de tribünlerde kendi işimize bakmalıyız'' dedi...

***
Fakat kongrelerde durum değişmedi.
Ne bir iş insanı, ne bir sanayici ne de bir siyasetçi kongreye gelip, ''arkadaşlar siz tribünlerde takımımızı desteklemeye devam edin. Merak etmeyin biz koskoca Eskişehir kenti olarak, Eskişehirspor'u yeniden layık olduğu yerlere getireceğiz'' diyemedi. Yapılacak tüm eleştirileri baştan kabullenerek defalarca ateşten gömleği giydi.

***
Taraftar Komitesi ile başlayan süreçte, gelen tüm taraftar merkezli yönetimlerde söz sahibi oldu eğrisiyle doğrusuyla alınan kararlarda, yapılan işlerde katkısı büyük oldu. Elbette tüm camia gibi biz de biliyorduk taraftar merkezli yönetimlerin Eskişehirspor'u yeniden süper lige taşıyamayacağını. Fakat şunu da biliyorduk ki, ağır eleştirilere maruz kalan bu yönetimlerin verdiği mücadele olmasaydı Eskişehirspor'un borcu milyar sınırlarını aşar ve ödenemeyecek hale gelirdi.

***
Konumuz Murat Diri olduğu için çok fazlaca Eskişehirspor'un içine düşürüldüğü bataklıktan bahsetmeye gerek yok. Fakat şunu da kimse inkar edemez: Murat Diri, verdiği mücadele ile Eskişehirspor'un tüm Türkiye'de salgın bir hastalık durumuna gelen ''FK'' illetine teslim olmasına engel olan bir liderdir.

***
Eleştirilecek bir çok icraatı olmuştur.
Bizzat kendisine eleştirilerimi yönelttim de olmuştur.
Eleştirilerimize medeni bir şekilde cevaplar verdiği, eleştirilerimizi göz önünde bulundurarak hatadan döndüğü ve eleştirimizi dikkate almayarak, bana göre hatalı olan icraatına devam ettiği de olmuştur. Fakat bir kere olsun ''Yahu abi sen ne diyorsun?'' tavrı göstermedi.

***
İnsanları hatalarıyla sevmek çok güzel bir duygu.
Hele ki, ''Aman yahu bana ne ben çekilirim kenara, kimse eleştirmez beni, herkese mavi boncuk dağıtırım, liderliğimi de krallar gibi yaşarım'' demeyip, ateşten gömlek giyen bir insanı hatalarıyla sevmek gerçekten çok çok iyidir. Biz de Allah için Murat Diri kardeşimizi böyle sevdik. Mücadelesi, özverisi, fedakarlıkları ve başarılarının yanında küçük hatalarını da kendi hatamız görerek sevdik.

***
Gencecik bir delikanlı olarak girdiği bu kutlu dava yolunda, mutlu bir aile babası oldu artık Murat Diri. Dinlenmek, soluklanmak onun da hakkı. ''Dur gitme'' diyemeyiz. Buna hakkımız yok. Yetiştirdiği genç kardeşlerimiz onun yolunda yürümeye devam edecekler. Tribün liderliğini birlikte yürütecek olan Alihan Başkan ve Hasan Karabacak kardeşlerime başarılar diliyorum. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği başkanlığı görevini devralan Abdullah Yalavuz kardeşime de başarılar diliyorum.
Ve bir kere daha sevgili Murat Diri'ye her şey için teşekkür ediyorum.
Yolun bahtın açık olsun kardeşim.

YAŞASIN ESKİŞEHİRSPOR